Kdyby čistě náhodou někdo věděl - jaký max. disk se dá použít na Dell Optiplex E1 (chipset tuším i440EX) ???
Printable View
Kdyby čistě náhodou někdo věděl - jaký max. disk se dá použít na Dell Optiplex E1 (chipset tuším i440EX) ???
Stopro 32GB, na větší téměř jistě bude potřeba upgradovat BIOS (DELL by ho mohl vydat), stejně ale nepočítej s čímkoli nad 127 GB.
EDIT - smazáno zbytečné quote...
Jde o to, jestli tam půjde 60 GB, max 80, víc ne ... Poslední BIOS je z roku 2000, oficiální info k tomu není, v dokumentaci Dell píše, že při HDD větších než 2 GB je partitionovat po 2 GB/partice :-o :lol: , toť vše. Ale podporuje to smart, tak snad to nebude omezený 8 GB ???Citace:
Původně odeslal peta303
Takže 32 GB.
To s těmi partitions by platilo pro FAT16 (víc jak 2 GB nejde vytvořit), taky NT4 neumí bootovat z víc jak 2GB partišny. (a mě navíc NT nechtěly nastartovat, když jsem měl zpřístupněnu poslední partišnu, která šla nad 32 GB).
To je definitivní ??? V práci máme nějaký starý Optiplexy (PII/400 max) a 40 GB HDD tam jedou v pohodě ...Citace:
Původně odeslal peta303
No si to zformátuj na jiným kompu a těch 60GB by tam mělo chodil v pohodě... Alespoň mě na i440LX max 32GB funguje Seageta Barrča 7200.7 80GB na 80GB, ale formátování bylo na jiném PC, na tomto to šlo na 32GBCitace:
Původně odeslal jan555
No jo, budu to holt asi muset vyzkoušet, jen je to jeden z počítačů na chalupě, takže to nebude tak jednoduchý ... :roll:
Moje Tomato nezvládne autodetekci v SETUPu u disku nad 32GB, ale když mu nechám automatiku, nebo ho ručně nastavím, tak si při postu tu 40ku normálně najde v plné kapacitě a správných režimech.Citace:
Původně odeslal jan555
Jenže DELL používá Phoenix BIOSy a tam nevím.
Zkusit to můžeš, za to nic nedáš, ikdyby to bralo jen jako 32GB, stačí udělat jednu menší partition na boot a zbytek pak už udělat pod systémem, který už by mohl umět pracovat s celým diskem (Linuch, 98, 2K, XP) NT jsem nerozběhl, když byla celková velikost všech partition nad 32 GB.
Řešení (pokud by někdo potřeboval ...) - 120 GB jede naprosto v pohodě, dokonce ho dobře nadetekuje i BIOS (rok 2000) :!: :-o
Priblizne od roku 2000 (niektore aj skor) maju aj takmer vsetky Award BIOSy opraveney 32GB aj 64GB bug...nic zvlastne.