nejde to nejak??
Printable View
nejde to nejak??
Nevim jak jinde, ale v XP zkus "tskill" a pripadne "tasklist" pro zjisteni PID ty aplikace.
oki, diky moc, a jde nejak ukoncit proces podle jeho jmena? v napovede pro ten tskill pisou ze jo, ale nejak se mi to nedari :-(
tak se mi to podarilo az pres "taskkill" s parametrama /f (nasilny vypnuti) a /im (specifikuje jmeno aplikace)
jeste jednou diky...
Ani nevim proc sem ti poradil a jak sem vubec prisel na "tskill" kdyz pouzivam "taskkill" na killnuti WMP co mi zustava viset obcas v pameti :) Jinak ten "tskill" umi taky podle jmena, ale nedavej tam tu priponu. Napr. "tskill mirc" zavrel mIRC ale "tskill mirc.exe" neudela nic.
no vidis, ja to s tim tskillem zkousel i bez pripony a neslo mi to... jeste ze to jde pres taskkill :-)
jakej je rozdil mezi "tskill" a "taskkill" ??? me funguje oboje dobre. i kdyz dam "tskill jmeno procesu" tak funguje. stejne tak taskkill, tak v cem je rozdil?
Osobně používám jenom "kill" - funguje dobře už celá léta ...
hm, tak to asi nepouzivas XPcka, ne?
Ale jo, funguje i na W2K3 ... Střílím podle PIDu - je to jistější :!:Citace:
Původně odeslal tesla
no kdyz zadam "kill /?" do prikazovy radky, tak me to napise...
"kill" is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file.
Jasně, to není od MS, musí se stáhnout - v tom je to horší, ale funguje OK.Citace:
Původně odeslal tesla
EDIT: možná je v resource kitu, už si nevzpomínám, odněkud ji vždycky stáhnu ...
aha, tak to potom jo :-0