Mám nainstalovány Win98 (I. vydání), nyní potřebuji přejít na Win98SE.
Při použití programu setupcore.exe i setup.exe, dostanu hlášku, že si mám
sehnat inovaci programu Win98 ...??? Díky za pomoc.
Printable View
Mám nainstalovány Win98 (I. vydání), nyní potřebuji přejít na Win98SE.
Při použití programu setupcore.exe i setup.exe, dostanu hlášku, že si mám
sehnat inovaci programu Win98 ...??? Díky za pomoc.
zalohuj si data na cd a pak disk sjed formatem a w98se instaluj na cisty hardisk a mas po problemu
Přesně tak.Nejlíp se toho zbavíš čistou instalací a navíc je to i lepší pro systém.
A nefunguje to preto, ze mas OEM verziu - ta nevie robit upgrade, da sa instalovat len ak tam nie su ine Windows.
Většinou stačí smazat/přejmenovat v adresáři WINDOWS soubor WIN.COM a instalovat SEčka z DOSu. Ale taky bych ti doporučil instalaci "na čisto" :wink:
pesne tak, smaz win.com a okna se ti normalne nainstaluji..plocha, registry, programy a vsechno zustaneCitace:
Původně odeslal Hasich
Urcite format C: a cistou instalaci :wink:
coz plati nejen pro 98SE...Citace:
Původně odeslal epidot
Boze proc vsichni furt chcete neco formatovat ???
Jaky to ma vyznam oproti pouhemu smazani adresaru ???
Nebo je to tak "lepsi pro system"?
Lebo nevedia vymazat dva adresare :lol:
no ono to formatovani bude asi tak stejne rychle ;D pokud teda nemas 20+GB disk na systemovej diskCitace:
Původně odeslal Rainbow
ja spis nechapu proc kazdy radi vymazat stary okna (at uz format nebo delete), nevim jak tenhle konkretni problem, ale pokud uz se jednou ptam na to jak upgradovat system, tak bych chtel poradit jak ho UPGRADOVAT s tim ze mazat to asi kvuli nejakejm duvodum nechci (a tech duvodu muze byt stovky). ze to muzu naformatovat vi snad i male decko, to se nemusim ptat na foru :evil:
Citace:
Původně odeslal Rainbow
No jo. Ale já když to vymáznu, tak stejně prográmky, který tam byli, měli ve Widlích knihovny. A registry jdou taky do kytek ne?
Takže je tam pak mám stejně na 2 věci.
Tak to rovnou vyčistím naráz, ne.
Z psychologickýho hlediska hlasuju pro "format C:" :wink:
nj ale vsichni nemaji C: oddelene ciste pro system a abych kvuli tomu musel "zalohovat data -> formatovat -> dat data zpatky" to bych se z toho asi osypal (zvlast v pripade w98)Citace:
Původně odeslal Lord Owl
A i kdybych mel na C: je system prijde mi rychlejsi mazani nez formatovani.
kdyz das format, instalaci vsech sracek a odinstalaci vsech nepotrbnych sracek, instalaci vsech potrebnych SW a pote pouzijes slusny defrag, tak rychlost i velikost zakladni instalace bude opravdu (ALE OPRAVDU) o necem jinem...
ale ja nemluvim o upgradu. Mluvim o tom ze staci smazat Windows a Program Files a nejake to smeti dookola a vysledek je stejny jako u formatu.Citace:
Původně odeslal johnn
Ja jsem to ted udelal, kompletni format, nove jsem si to rozsegmentoval, udelal dukladnej scandisk, kterej mi dokonce nasel a vyradil 3 maly poskozeny mista na disku (zaplat pambu to zatim drzi, takze doufam, ze to je neco staryho), ktery by me jinak neobjeveny trapily na vecnost a mam dobrej pocit. Je to i prilezitost, kdyz ma nekdo system a data vsechno v jednom, rozdelit to do minimalne 2 segmentu (popr. logickych mechanik).Citace:
Původně odeslal jedik
Na druhou srtanu, stalo to furu casu, nez jsem to mel vsechno jak driv (vsechny kdy nasbirany programy, Oblibeny, ktery jsem nemel posichrovany, kdyz se mi to sbortilo a prisel jsem o ne, usporadani ikon, ruzny individualni barevny kombinace jsem pri tom taky ztratil a musel je tvorit znova). A kdyz jinak vsechno spokojene bezi, vsechna tahle prace odpadne, kdyz se jen apdejtuje.
2mikus:
A to nejde spustit scandisk nebo rozdelit disk, kdyz mas na disku data? :)
No ale je to vase vec, delejte si to jak chcete ;)
ps: stale mluvim o nove instalaci, ne upgradu.
Rozdelit asi jde, ale jen za urcitych predpokladu, nevim presne jakych - snad ta nova jednotka musi byt nekde, kde je prazdno nebo ta hranice musi bejt nekde, kde zadny data nelezi nebo takovyho neco a to je tam, kde se pise vsechno do jednoho dost tezky zajistit, je to kazdopadne dost riskantni. Snad na to je nakej program, mel jsem tu neco takovyho, zdanlive velmi lelegantni, ale bezelo to jako kdz chce a nemuze, tak jsem se nakonec radsi obratil na stary osvedceny Fdisk.
Scandisk samozrejme spustit jde, kdyz jsou na nem data, to jsem taky udelal. Ale kdyz jsou na nem nejaky skrabance, na ktery se celou dobu "psaly" data, ktery sly do socialniho zarizeni a ted se to uprostred jinych dat oznaci za nepouzitelny a buch vi, co to jeste vezme s sebou, tak to neni zrovna nejlepsi; nehlede na to, ze tyhle data celou dobu psany vlastne do vzduchu urcite nekde chybej a jsou zdrojem mensich nebo i velkych problemu.
Proto je nejlepsi tohle vsechno delat, kdyz je disk uplne cistej.
No prave, ze jedik mel na mysli asi Partition Magic. Tam je to fakt easy ;)Citace:
Původně odeslal mikus
Nemoh jsem si na to jmeno vzpomenout, ale to je prave ten, co me tu nechtel na slovo poslouchat. Detaily ti nepovim, protoze jsem ho neuznal za hodnej toho, abych se s nim zaobiral a uz si je nepamatuju. Mel jsem to stejne zrovna rozhozeny, takze ten Fdisk nebyl problem a bylo to za chvilku.
Partition Magic. Opěvovaný a zároven Zatracovaný. To je Partition Magic.
Taky jsem se několikrát spálil. Musíš jen pořádně číst a hlavně trpělivost. Pak je vše v pohodě.
A co tak použít Norton Ghost. ???
http://www.clexpert.cz/software/ghost/popis.asp