Zdravím, podařilo se mi, že mi v půlce flashování zatuhl komp ??? , teď když pc resnu tak mi to šátrá na flopy ale i když tam dám fdd s win98sys tak nic? please help
Printable View
Zdravím, podařilo se mi, že mi v půlce flashování zatuhl komp ??? , teď když pc resnu tak mi to šátrá na flopy ale i když tam dám fdd s win98sys tak nic? please help
Ak nevidis nic na monitore, tak tam daj ISA grafiku a pozri, co to vypisuje.
mám tam pci grafarnu, na monitoru vidím jen to že mi to napíše:
Award BooBlock BIOS v1.0
BIOS ROM checksum error
Detecting floppy drive A media....
a i když tam mám systémovou disketu tak to zůstane viset?
Aha, tak to je blbe (je ta disketa urcite dobra?)
Daj tam ISA FDD radic a pripoj FDD tam. To niekedy pomoze. Ak nie, tak vybrat chip a dat to niekde preflashovat (alebo hot-flash).
hot flash?
btw, zkoušel jsem mít fdd zapojenou jak na boardu (fdd jen svítí a nic) i přes isa řadič (fdd zahrabe, pak békne a´t vložím systémovou disketu a hotovo)
Tak je ten bootblock zly - to je pomerne casty jav...
Spravil si si boot disk s koretnou verziou biosu(v autoexecu doplnil potrebne veci pre awdflash) , a neslo to?Citace:
Původně odeslal iwi007
Hmm divne, som myslel ze kd uz sa ukaze bootblock(co aj tak nechapem jak na pci , ved by nemal podporovat pci a agp karty, isa) ze uz ma clovek vyhrate..
Lukas
Na novsich doskach su novsie bootblocky, co podporuju aj PCI karty :wink:
Niekedy ten bootblock nefunguje - sudruzi urobili niekde chybu (a asi to nikto netestoval). Stava sa to hlavne na novsich doskach.
Raz som zachranoval jednu dosku QDI Titanium IB+ (tusim), kde bol flashnuty zly BIOS (pre inu verziu) - takze to zamrzlo pri POSTe a nedalo sa nabootovat. A chip nebol v sockete... Tak som "vyrobil" checksum error, ale kedze ten BIOS bol pre inu verziu dosky, tak nefungoval integrovany FDD radic. Dal som tam ISA radic - nabootovalo to a flashol som spravny BIOS.
No pekne , to by ma nebolo vobec napadlo , btw mas este tu schemu a pcb na ten ISA FLASHER??Citace:
Původně odeslal Rainbow
Uz by som si mohol dat vyrobit .... btw nechcem tu nikomu liezt do prispevku , len by ma zaujimalo ako je to s podporou novsich chipov, akym sposobom sa flashuju tie , pokial dojde k nehode?
Hmm dalsie otazky budem smerovat na PM..
No tak jsem to zkoušel jak s ISA řadičem (na píše ať vložím sys. disketu, která tam samozdřejmě je a tím to skončí) tak i s FDD připojenou přímo na desku a taky nic.
Prosím prosím smutně koukám, co s tím krámem mám udělat. Neznám nikoho kdo by měl stejnou MB a BIOS mi tady taky nikdo neflashne. Neví někdo nějaký alternativní postup? Thanx to all
Fakt nikdo neví co s tím? Už se mi na to práší a je mi líto tu desku vyhodit , byla by ideální na server, please help!!!!