Po výměně zdroje za tišší jsem zjistil, že nejhlučnější část mého PC je větrák na chipsetu. Děsně řve. Co s tím? Za jaký vyměnit?
Printable View
Po výměně zdroje za tišší jsem zjistil, že nejhlučnější část mého PC je větrák na chipsetu. Děsně řve. Co s tím? Za jaký vyměnit?
Jakýkoliv chceš.Ale pokud ti moc nepeče tak to zkus i bez větráčku.
Já nemám deltu,tak mám starší čipset a je bez větráčku v pohodě.Ty máš novější co má i míň hřát.Zkus to jak se to bude chovat.
Bez vetracku bych to radeji nezkousel. nForce2 pece dost hodne. Mam Deltu-L (kde je jen pasiv) a i pri idle mam 50°C. Taky zrovna premyslim co tam fiknu. Jestli nejaky fofrnik, nebo vetsi pasiv - napr. Zalman.
Ja mam na Abitu NF7 pasiv z PPGA Celeronu a vetracek 5x5 cm na 5V... A ten pasiv se i tak docela zahriva, prsty na nem udrzim bez problemu, ale ze cipset dost topi znat je :-)
nevim kde jsi prisel na to ze nForce musi pect..??Citace:
Původně odeslal Sailor
ja mam na sve desce jen pasiv a mam full max 36 stupnu...( idle 31)
Mě se to s pasivem dostalo maximálně na 55°C a to je dle mě naprosto v pohodě pokud to nevykazuje žádné problémy s nestabilitou PC
doporucuju dat na bok case 12ku vrtuli...tech chipset svinsky topi, timdle chlazenim ti klesne i teplota procaku...
Ja mam na KT400 ten zlatej pasiv na chipsety od zalmana(uz nevim typ) a je to chladnejsi nez s orig. vrtulnikem(ted 47°C).Dal bych tam tohle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24991 je to jeste lepsi nez ten muj
Jo, na ten jsem koukal. Mam taky desku MSI, takze bys mi mozna poradil, jak sundat ten originalni a dat tam jinej.Citace:
Původně odeslal mrnin
Ja ho tam daval, kdyz sem mel vyndanou desku.Na tom vetracku jsou dve prichytky, ktrety sou strceny v desce...to zmacknes ze spodu desky a de to ven.Citace:
Původně odeslal podws
Mno, rekneme, ze jsem si spalil prsty. ;D Ted mi tady SpeedFan pri idle ukazuje 47*C. Rekl bych, ze je trochu problem, bavit se o teplotach u ruznych desek. Kazda meri jinak.Citace:
Původně odeslal a_WerOOn
Nevite nekdo, kde (jak ??? ) meri MSI Delta teplotu procesoru s BIOSem 5.2 a 5.7?
2: alois , podws .. oba dva si upravte podpis podle pravidel..!!!!
Ja proti pravidlum nic nema, pomohlo by, kdybys napsal, kde ta pravidla najdu, mozna myslis tenhle nefunkcni odkaz v profilu: http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?p=292308Citace:
Původně odeslal a_WerOOn
:-(
Nejaky tichy maly chladic tam mozes dat.Ked som kupil K7N2-L Delta tiez mala len pasiv na chipsete a teplota okolo 50,ale bolo to stabilne. Ked som s nim pohybal (a tym rozdelil tu bielu pastu na cely chipset), tak bola teplota okolo 42. A po pridani maleho 4x4cm ticheho sunona to ma okolo 30-35.
Tak jsem ten řvoucí větrák sundal a nandal tam hliníkový pasiv vyrobený z půlky starého chladiče pro Pentium I.
A mám klid.
Jo a z té druhé půlky jsem vyrobil pasiv na grafický čip.
A mám TICHO.
Nějak moc to netopí, chipset je teplý a teplota je stejná jako s tím původním, max. 46°C, o chlup víc hřeje pasiv na grafárně, ale je to je o chlup, teplotu neznám. Ale je to stabilní a tiché.
Mám desku v popisu a budu tam teď dávat na chipset Zalman ZM NB47 pasiv, místo toho aktivního větráčku. Myslím, že by to mělo být v poho, ne???