Zna nekdo nejaky freeware na paleni CD?
Printable View
Zna nekdo nejaky freeware na paleni CD?
tak tech FREE jsem moc nevidel, ale vim o DeepBurner ale vubec netusim co je to zac a jestli to stoji za to :? :?
DeepBurner, Ignition, CDBurnerXP Pro, Burrrn (len AudioCD) - vsetky sa vacsinou nedaju ani z dialky porovnat s moznostami Nero
V Linuxe X-CD-Roast
CD Burner XP Pro, ale ten docela padá (alespoň mě). Schválně zkus "resize" okna - zacyklí se.
Eh, sorry, nevšiml jsem si, že to tu už je. Každopádně je informace o nestabilitě zajímavá. ;-)
CDBurnerXP Pro jsem uz taky objevil, na prvni pohled vypada hezky, ale jak rikas, pada obcas nebo pri nejakym chybnym zadani zustane viset a trva to celou vecnost, nez se vzapmatuje a upozorni na chybu atd.
To, ze mi 350 MB palil asi 8 hodin, nevim, jestli je jeho vina, nebo tim, ze mam slabou masinu. 1 pisnicka z CD (asi 3 minuty) mu trvala taky skoro 2 hodiny, kazdopadne byl muj PC po celou tu dobu vytizenej na doraz. 100 KB obrazek byl jinak vypalenej v podstate hned, ted se mi tu ale zase s..e uz aspon 20 minut s 1 KB textu a nedava najevo, ze by s tim chtel bej. v dohledny dobe hotovej - tak nevim.
Chtel bych to jeste vyzkouset na Burn4Free, ale to az priste, zatim jsem ho jen zbezne prolit. Je strasne sikovne malinkej (nainstalovanej 1,09MB misto 22,7MB CDBurnerXP Pro, CDBurnerXP Pro ma za to FAQ (online) a dokonce vlastni diskuzni forum, na burn4Free lze jen hlasit bugy a v helpu online se napr. v cesky verzi clovek nedovi vic, nez jaky byly od posledka udelany jazykovy korektury :roll: ; na naglicky - ktera zda se jedina ma trochu smysl - jsou uvedeny ty prvni nejzakladnejsi kroky). Tam se mi ale jeho ovladaci plocha zda nejak divna, i kdyz i to by se asi zvladlo, jenze on kdyz pracuje, tak obcas zablokuje celej PC (nebo prinejmensim mys a to i uz pri bootu), takze clovek ma obcas pocit, jako kdyz s nim dela se svazanejma rukama.
Pred tim CDBurnerXP Pro muzu jen varovat :!:
Bortil se mi cim dal tim vic, chtel o de me reporty chyb. Kdyz se mi polozil 2x po tom, co jsem se nedostal do ani helpu, pres kterej jsem chtel na diskusni forum, vyzadal si ode me report chyby s popisem, kterej jsem mu dal a on ze si mam otevrit nejakou stranku na posilani zprav, pres kterou si stahne identifikacni data o verzi. Zadnou jsem neotevrel, protoze jsem nevedel, o co se jedna a najednou mi dal hlasku, ze stahuje ode me data a jel, a ja musel stat, nemoh se ani hnout. Kdyz uz mel asi 1 MB, tak jsem ho proste utnul resetem, jinak to neslo. Ten si snad tahal vsechny moje data na diskach.
tak na tej nestabilite CDBXP sa zhodneme (inak tento thread patri do sekcie Programy)Citace:
Původně odeslal peta303
nechapem inak co ludia riesia, mam legalne Nero, netrapi ma nejaky nestabilny freeware s chabymi moznostami, ked nikto nie je schopny vyrobit slusny freeware napal. soft a Nero stoji par korun...
2 Kc? :eek:Citace:
Původně odeslal Markoff.tk
Citace:
Mám takový pocit, že NeroExpress je jako OEM ke koupi s vypalovačkou (když u té mechny není samozřejmě) za nějakých 350-400 Kč. Ne každému ale N.E. vyhovuje, plné Nero pak svého času stálo cca 2100 (nevím, kolik stojí teď). Škoda je, že mnozí výrobci k mechanikám dávají právě Express.Citace:
Původně odeslal mikus
jasne a potom si sa zobudilCitace:
Původně odeslal peta303
SW NERO 6.0 BURNING CD ROM OEM stoji v TSBohemia.cz 186Kc bez DPH
Já mám cenu z CC...kde je N.E. skutečně za 380 vč. DPH. Takže to sice je zlej sen, jenže ho nesním já...Citace:
Mam ted moznost bud EasyCDcreator nebo Nero, mozna oboje. Co je lepsi? Jaky jsou rozdily? A proc lidi, co maj Nero, se je jeste vrhaj na pochybny freeware jako napr. CDBurnerXP Pro? Kdyz jsem si precetl manual od EasyCDcreatoru, tak jsem tam nenasel 2 veci, ktery povazuju za vic nez vhodny: moznost nastavit si rucne rychlost paleni a verifikaci vypalenych dat. Ma to Nero? A jestli jo, tak standardne? Pokud vim, tak se distribuuje v ruznych verzich za ruzny peniz. Zrovna tak se mi zda ze v EasyCDcreatoru nejde na CDRW mazat jednotlive soubory - jen prehrat na HD, vyhazet, co se ma smazat, smazat celou CD a znova vsechno vypalit - pekne na dlouhy lokte; ale jde tohle vubec na nejakym softveru?
Jinak zna nekdo tuhle palicku? http://www.stegcomputer.ch/details.a...CRW5232&Side=B Budu v dohledny dobe potrebovat druhou a tohle je to nejlevnejsi, co jsem kde videl a pri tom o kus rychlejsi, nez to co mam ted (asi 2 roky stara LGE 32x10x40). Co ted zjistuju, zrejme nema v predu vyvod na sluchatka a regulator hlasitosti, i kdyz podle nekterych obrazku by to mohla mit.
ludia co maju Nero sa vrhaju na freeware mozno z dovodu, ze nemaju 186Kc na kupu leg. Nero prip. si ho nekupia v KIT baleni mechanikyCitace:
Původně odeslal mikus
v Nero samozrejme ide nastavit rychlost napalovania i verifikacia dat
Nero sa predava len v jednej verzii, pak este existuju nejake zlataniny ako nero express a pod. kravoviny, ale Nero je len jedno, aj v predaji to co som uviedol vyssie
inak inu napalovaciu mechaniku ako DVDRW dnes kupi len, ehm, slusne povedane, sekretarka...
Poznas Alkohol120 ? No neviem isto, ci je to freeware...
Alcohol 120% rozhodne neni free, je super na duplikaci, ma virtualni mechaniky ... ale treba kompilaci s nim, pokud vim, nevytvorisCitace:
Původně odeslal Boba
není, a je to spíše něco jako CloneCD tzn na vytváření a vypalování image souborůCitace:
Původně odeslal Boba
Jde o starsi PC, kde DVD moc nedava smysl. Krome toho, nemam do DVD moc chut, dokud jeste existujou nejasnosti okolo standardu a jejich kompadebility. A ne na poslednim miste je to taky otazka ceny; az si budu jednou porizovat komp novej, budu ho asi chtit mit aptudejt, takze tam urcite DVD bude (jestli ho do ty doby nevytlaci neco jinyho :lol: ), zatim ale ne, zatim se ani - i kdyby vsechno ostatni bylo dany - neobjevila potreba.Citace:
A co treba nejaky Live CD s Linuxem. Tam uz nejakej soft na vypalovani bude ;D Osobne jsem zkousel Slax. Ale nevim, jestli by windousovejm userum nevadilo, ze by museli pro kazdy vypalovani rebootovat :lol:
Na Linux bych jednou moc rad presel, jenze momentalne ho neumim, v tech Windfousech se vyznam aspon trochu a nemam momentalne cas na zacinani s necim uplne novym. Vim, ze to nic svetobornyho na pochopeni neni, ale nez bych se v tom vyznal natolik, abych moh opravdu vyuzit vsechny prednosti, ktery to ma, by ubehlo taky par pondelku. Nicmene neztracim nadeji, ze jednou :D (ale ted zatim jeste ne :? )
Citace:
Původně odeslal mikus
Neubehlo by nekolik pondelku spise nekolik let.
Dost dobrej free program na paleni je Burn4Free. Neni sice moc uzivatelsky prijemnej, ale pali dobre a stabilne. No a dokonce mi dokazal opravit i DVD+RW, ktery nesly v Neru ani v nicem jinem vymazat.
Znam, uz tu o nem byla rec. Byl to 1., kterej jsem vyzkousel a taky na me udelal dojem uzivatelsky neprijemnyho. M.j. co chvili nejak intenzivne pracuje v pozadi a behem toho zastavi - nevim co vsechno, ale mys a klavesnici kazdopadne. Takovouhle asi pulminutovou pauzu vyrobi uz pri bootu.
Momentalne mam jiny veci na praci nez paleni, jestli nebudu mit nic jinyho, nez zas budu potrebovat palit, jeste ho jednou vyzkousim.
ziadne nejasnosti ohlade standardov nie su, je tu DVD+ a DVD- a vacsina sucasnych DVDRW mechanik zvlada oba bez problemovCitace:
Původně odeslal mikus
co sa ceny tyka - my setrnejsi sme boli nuteni prejst uz davnejsie na DVD, kedze nie sme tak bohati aby sme si dovolili napalovat na CD, staci sa pozriet na ceny a kapacity CD a DVD a nepotrebujes snad ani kalkulacku aby Ti vyslo co je lacnejsie...
Protoze to celkem nepotrebuju, tek se o to zas tak dukladne nezajimam, ale kdyz u me "uz davnejsie" vyvstala tahle otazka (muze to byt tak 2 roky), tak jeste byly prazdne DVD mnohem drazsi nez odpovidajici pocet CD (vim, ze tohle uz dnes neplati) a ty systemy byly nejmin 3, ne-li 4 a pokud jsem se nedavno zbezne mrknul, tak mam ten dojem, ze jsou porad, byt jsou dnes palicky, ktere umi vic nez 1, ale cim vic, tim jsou take drazsi. Mam ovsem ted jine veci na starosti, nez se po tomhle pidit, jak se ktery jmenuje, co umi a neumi a ktery by se mi hodil a ktery ne, a abych na ne kupoval drahou masinu, kdyz ji pak stejne nevyuziju, protoze treba to, co dnes povazuji za nejlepsi, za 2 roky nebude (uz se mi vickrat v ruznych oborech stalo).