Celeron 633 nebo 766 na OC?
Zdravim :-) Sestavuju pocitac ze starsich komponentu a noveho motherboardu Epox 3PTA. Mam v tuhle chvili na vyber ze dvou procesoru intel Celeron 633 a 766 MHz. Chtel bych se zeptat zkusenejsich - ktery z nich bude snazsi poslat na 100 MHz FSB? a za jakych podminek? - myslim tim chlazeni, voltaz CPu atd.. Dekuju moc za odpoved - pretaktovani me v tomto pripade laka, ale nemam s nim zadne zkusenosti. jeste jednou diky moc za kazdy prispevek, podeleni se o zkusenost.
Re: Celeron 633 nebo 766 na OC?
Citace:
Původně odeslal m_bert
Zdravim :-) Sestavuju pocitac ze starsich komponentu a noveho motherboardu Epox 3PTA. Mam v tuhle chvili na vyber ze dvou procesoru intel Celeron 633 a 766 MHz. Chtel bych se zeptat zkusenejsich - ktery z nich bude snazsi poslat na 100 MHz FSB? a za jakych podminek? - myslim tim chlazeni, voltaz CPu atd.. Dekuju moc za odpoved - pretaktovani me v tomto pripade laka, ale nemam s nim zadne zkusenosti. jeste jednou diky moc za kazdy prispevek, podeleni se o zkusenost.
To je síce pekné čo Ti tu o pridávaní Vcore radia, ale viac ako 1,825V do toho bez HW úpravy dosky nedostaneš. Viem to, bo som ju mal... :-(
Ja by som tiež bral radšej 633 - nižší násobič, je väčšia šanca, že ju na tú 100ku dostaneš...
Ale radšej by som oba procáky otestoval, lebo 3PTA si mení deličky automaticky, takže sa prehadzujú na vyšší deliteľ až pri 100 a 133MHz - ak by si z toho dostal len 99MHz, tak máš riadne vysoké PCI aj AGP... 8-)
A ak by si aj tú 633 pretaktil len na FSB 83, aj tak bude lepšia ako 766ka... :wink: