-
Copper shim ano ci ne?
Vim ze jsem hroznej moron.Kdyz si koupim 7+ - treba na XP2000,vyplati se mi davat mezi proc a chladic jeste copper shim?A kdyz ano,tak napatlat obe strany nebo jen z jednu?Snizovat napeti nebudu - jsem hroznej nouma na elektro....Mel Titan D6TB a verte mi ze startujici stihacku ve svem dalsim kompu uz slyset nechci ;) .
-
Pokud jsi lempl a neumíš nasadit chladič na procesor tak si kup copper shim. ALE nepatlej jí ničim.
Není to na zlepšení přenosu tepla, ale aby to chránílo jádro procesoru proti rozdrcení chladičem.
-
Coppershim natri pastou ze strany, ktera je pritisknuta na desticku procesoru. O neco se ti zlepsi odvod tepla. Primarni ucel ale zminil uz HiGhLaNdEr.
-
Když to natřeš tak se může stát, že tam dáš takovou vrstvu, že chladič nebude pořádně doléhat na jádro. Na to pozor.
-
no shim nieje ani tak na odvod tepla ako na ochranu jadra procesoru pred poskodenim chladicom.
ale ja by som pastu medzi CPU a shim nedaval
po pritlaceni sa pasta dost roztiahne a na CPU su niektore veci (mostiky) ktore by mali ostat nespojene.
ja to mam tak ze CPU ciste - polozim shim na jadro CPU do stredu maly kopcek a na chladis nanesiem malu vrstvu pasty pritlacim a ficim
-
Zbytecne.Pokud mas problemy s nasazenim chladice,nandavej ho mimo case.Stejne nezabrani tomu,aby ti nesjel sroubovak a nerejpnul si do desky,z cehoz mam ja osobne u nekterych chladicu vetsi obavu
-
U vodníka je to však nezbytnost, zvlášť pokud to je po domácku udělaný vodník.
-
Dekuji vsem.Myslel jsem pri pouziti klasickeho chladice s ventilatorem - na watercooling se nechystam.Navic ted to asi vypada spis na PIV2,53 nez na XP2200.Takze huvidime :-) .
-
Na to XP bach pokud budeš mít ten papírovej štítek ze shora tak tam coopershim dedávej, prtože ti chladič nedolrhne na CPU a shoříti(CPU) u P4 nevím.
-
jj, pod CS nesmí být nic, žádný papírky, prostě jenom keramika procesoru.
-
Rozhodně CS použij. Neni to nic drahýho. U http://www.somet-it.cz ho seženeš za pajdu - klasická leštěná měď, ale já jsem si s novým XPéčkem koupil raději tu lepší verzi, která je poniklovaná. A ta stála necelejch osum pětek. Vyleštěná jako zrcadlo a nijak neoxiduje. Odvod tepla v poho a ochrana dokonalá. Pokud to budeš patlat silikonem, chce to opravdu jenom tenkou vrstvu. A klidně z obou stran. Ničemu tim neublížíš, akorát budeš mít trošku zadělanej proc.
-
Ano, žádné papírky - bylo by nebezpečí, že CS bud výš než jádro a to by znamanalo LAST BURN pro CPU. ;D Ale ještě byste mu mohli říct, že ty "papírky" představujou záruku na procesor. Já jsem si vědom toho, že jsem o záruku při použití CS strhnutím "papírků" přišel.