Nastavení práv u složek ( WinXP - NTFS )
Po reinstalaci WinXP mám takovýto problém, nemůžu se dostat do jedné složky ( Přístup odepřen ) :evil: .
Existuje nejaký způsob nebo prográmek který je schopen měnit práva ke složce :?:
Podotýkám, že se mi tuto složku podařilo otevřít v Knopix linuxu, ale nemoh sem ji překopírovat ( to knopix neumožňuje ), v Mdk jsem to nezkoušel ( musel bych je instalovat ;D - budu instalovat až příští týden Mdk10 )
jak tam dostat další účty
Když už se dostanu na kartu zabezpečení: jak nastavit složku abych k ní měl přístup jen já a všichni ostatní ne.
Když dám EVERYONE a odepřít a ADMINISTRATOR povolit bude platit to odepří (má větší prioritu).
Nechce se mi ale psát tam každej účet.
A jak by se dalo nastavit odepření přístupu účtu, kterej není na mym PC ... potřeboval bych teda jiný umístění (ale xxx\uzivatel nefunguje) ... můžu vybírat jen local účty
Re: jak tam dostat další účty
Citace:
Původně odeslal RadeKKK
Když už se dostanu na kartu zabezpečení: jak nastavit složku abych k ní měl přístup jen já a všichni ostatní ne.
Když dám EVERYONE a odepřít a ADMINISTRATOR povolit bude platit to odepří (má větší prioritu).
A jak by se dalo nastavit odepření přístupu účtu, kterej není na mym PC ... potřeboval bych teda jiný umístění (ale xxx\uzivatel nefunguje) ... můžu vybírat jen local účty
pokud nastavis everyone na odeprit ( zakaz vseho ) tak se do toho adresare nedostane nikdo. ma to vyssi prioritu. a reseni jak se z toho dostat ven je docela sranda ;D
Citace:
Původně odeslal mISHA
Citace:
Původně odeslal RadeKKK
pokud nastavis everyone na odeprit ( zakaz vseho ) tak se do toho adresare nedostane nikdo. ma to vyssi prioritu. a reseni jak se z toho dostat ven je docela sranda ;D
Proc? Normalne administratorem prevezmes vlastnictvi a zas mas pristup.
Citace:
Původně odeslal MaPa
no tak si to nekdy zkus. for je v tom, ze uzivatel, co to nikdy nedelal se muze radne zapotit, nez na to prijde ( administratorem totiz prava neprevezmes. ale muzes je zpetne vytvorit ).
Citace:
Původně odeslal MaPa
Tak to prrr, "take ownership" slouží primárně k něčemu jinému, než k nastavování NTFS práv!
Citace:
Původně odeslal mISHA
Citace:
Původně odeslal MaPa
no tak si to nekdy zkus. for je v tom, ze uzivatel, co to nikdy nedelal se muze radne zapotit, nez na to prijde ( administratorem totiz prava neprevezmes. ale muzes je zpetne vytvorit ).
Tak to jsem se opravdu pěkně zapotil: dostal jsem se až do stádia, kde mi zmizej všechny účty z přihlašovací obrazovky a když se přihlásim jako někdo jinej než administrator nejde spustit vůbec nic (z plochy)
Citace:
Původně odeslal mISHA
Citace:
Původně odeslal MaPa
No ja si to prave nejdriv zkusil nez sem to sem napsal :) Samozrejme ze sem myslel jako ze prevezmu vlastnictvi a prava si nastavim jaky chci.