Prosim o radu pripadne skusenosti, ako zaizolovat piny Tulena, aby siel v fcpga redukcii. Ktory sposob je najlepsi, ktory sa vam osvedcil, ak nechcem vylamat piny?
Printable View
Prosim o radu pripadne skusenosti, ako zaizolovat piny Tulena, aby siel v fcpga redukcii. Ktory sposob je najlepsi, ktory sa vam osvedcil, ak nechcem vylamat piny?
Pajeno na redukci : AM34 (VSS) s AL35 (VID0) s AK36 (VID25mV)s AL37 (VID2)
Pajeno rovnez na redukci : G35 s G37
Spojeno RL-SL69 na procesoru : AK4 s AJ5
Izolovano buzirkou v redukci (otvory zvetseny vrtakem 1,2mm) : AN3, AJ3, AK4
No uz je to hotove.
AN3,AK4,AJ3 - natiahnuta buzirka, otvory v redukcii prevrtane na vacsi priemer. Pri AK4 je zasunuty tenky drot do buzirky - vedeny k AK26 (prilepeny lepiacou paskou na plochu CPU, aby sa nepohyboval a nedotykal pinov), kde je namotany na pin. Este pre istotu prepojene piny G35 a G37 - obmotane tenkym drotom.
8-)
Redukcia: Asus
MB: Abit BE6
stabilne na 1490MHz (124MHz FSB)
Skoda, ze ten Tulen nie je moj,
mal som ho u seba ani nie 1 den - iba na modding. :-(
3dmark2001 SE (384MB RAM, GF4 Ti4200(313/612)) - 9000 bodov
Moj sen sa splnil: moddnut Tulena do dosky s chipsetom i440BX
lepsi nez buzirka je kdyz pouzijes mikrotenovej sacek.. je to tenky a nemusis nic prevrtavat. Ale ted uz je to asi jedno :-)
Mikrotenovy sacok podla mna by bol pracnejsi. Je velmi velka sanca ze pin ten sacok jednoducho prepichne a vystrihavat tie male kusky a prilepit to na pin ...
Takto je to pekne a funkce. 8-)
Samozrejme som poznal Hrochoslonovu metodu izolacie pinov :-)
jo ale treba v pripade redukce je to vpohode ale desku s prevrtanzm socketem budes tezko reklamovat :-)Citace:
Původně odeslal Pret
Jinak tezky to zas tak neni .. a dyz se ten sacek protrhne na spicce toho pinu tak se takz nic nedeje pac ten hlavni kontakt je patici zboku
Ja som tie piny jednoducho pretrel lakom na nechty, podarilo sa mi to az na x-ty krat, ale ide to, akurat sa uz bojim vytiahnut CPU z MoBo, nemam zas chut stravit dve hodiny pokus-omyl lakovanim :)