Chcel by som nanho hodit tento vetrak:
http://www.thermaltake.com/accessori...tfan/a1357.htm
- Manual Fan Speed Control From 1300 rpm to 4800 rpm
- 75.7 CFM at 4800rpm
Slo by to ?
Ako je tam ten vetrak uchyteny ?
Printable View
Chcel by som nanho hodit tento vetrak:
http://www.thermaltake.com/accessori...tfan/a1357.htm
- Manual Fan Speed Control From 1300 rpm to 4800 rpm
- 75.7 CFM at 4800rpm
Slo by to ?
Ako je tam ten vetrak uchyteny ?
Jednak bude problem s uchycenim a potom ten orig vetrak na zalmanoj ma 92mm a to by sis s 80mm thermaltakem moc nepomohl. Leda tak, ze bys mel vetsi hluk :roll:
Jo a jeste me napada, ze by thermaltake foukal moc dolu a neovival cela zebra tak, jak to dela ten originalni.
na zalmanoch je 92-ka si si isty ?
Tie rebra su rovnako tocene...takze ked viberiem stred a upevnim ho na chladic tak by to ovievalo uplne rovnako
tato vymena je TOTALNE zbytocna .. ano je tam 92jka a tichsi tazko zozenes, to uz radsej kupit thermalright SLK nejaky a na to cosi bastlit ..
MC
tak staci kupit nejaky rychlejsi 92 mm vetrak...
Napriklad Tornado ;D
http://forums.extremeoverclocking.co...70a30&p=900560
BEFORE:
36 idle
52 load
AFTER:
34 idle
40 load
Opravdu blbost, nevim co s tim chces chladit? a takhle zohyzdnit 7000 fuj :|
mam sa opakovat? modovat tento chladic je holy nonsense .. ak chces pasiv a na to lubovolny aktiv kup si SLK ..
MC
preco by si to mal zhyzdovat ked ho vyberies z toho ramiku a prisrobujes tak isto ako je tam ten povodny....
a teploty hovoria sami za seba...
BEFORE:
36 idle
52 load
AFTER:
34 idle
40 load
P.S. Thermalright nechcem....ten ma take iste vysledky ako ZALMAN s 2500 RPM len on k tomu potrebuje TORNADO...
Jinak ja mam taky doma 7000 Cu a jeste jsem ho nezkousel , ale taky jsem uvazoval jestli by nesel ten veracek vymenit , ale ma to par hacku...
1., Cely chladic je staven na relativne maly prutok vzduchu , staci se podivat do grafu ktery je prilozen v manualu je videt ze pri vyssich otackach uz moc vykonny vetracek nepomuze....samozrejme ze pomuze ale nebude to moc efektivni!
2., Kdyby tam sel dat Smart Fan II tak nevaham , ale chce to proste 92x92! Jinak ten original vetracek ma mensi tloustku ...tusim ze 20mm nebo min , nejaky 25 mm by fakt bodl si myslim...
ty hodnoty co si tady postnul nejsou vubec spatny jen by me zajimalo pri kolika db hehe...
Proč si nedáš říct? takovou kravinu jsem dlouho neslyšel. BTW spíš je pak třeba 12cm fan, páč ta 92 když má kdyt tak ti nafouka na ty boční žebra. Jo a TT smart fan je naprostej křáp hnusnej a hlučnej. Ruce pryč, a nech zalmana zalmanem, věř mi, maji to vychytaný.Citace:
Původně odeslal DJSmart
je to ptakovina. jestli mermomoci musis mit na chladici jinej vetrak, tak si kup nejakej pasiv od thermalrightu...
Ten Smart Fan II je pase ...je to le 80mm...
To je nesmysl, jestli chceš z toho pasívu něco dostat, tak si pořiď pořádnou 120tku, vyrob slušnou redukci - přechodku mezi pasívem a větrákem, atd. Ale na tohle fakt není tenhle pasív dělanej, zapomeň na to ... Kup si TR a můžeš zkoušet větráky do konce života ;D
btw: vyšší Thermalrighty s Tornadem 92ojkou fakt nechladí stejně jako Zalman na low ;D
ja nevim co se vsichni tak certite.. smysl to asi ma dyz klesne teplota v fullloadu o 10stupnu. Takze asi pasiv nebude na hranici svych moznosti s dodavanym fanem. Cili pokud je nekdo ochoten obetovat ztratu ticha tak si myslim ze z nej dostane vysledky podobne jak s pasivem od thermalrightu. Osobne taky hodlam vyzkouset tento chladic s 12cmx12cm vetrakem na 220V + regulace otacek
Tak ho zkus a fofrem:)) A uz v kompu nebudes chtit jinej vetrak.Citace:
Původně odeslal FatalDooM
Jste po.je.b... ???
Vy co chcete ten fan vyměnit jste to asi němeli v počítači ani jste to neviděli proto nevíte o čem je řeč >:E :roll:
Chci vás vidět jak seženete 92x92 ventilátor stejnejch kvalit jako Zalman (to jest cca 15dB při silent modu a dvojitý kuličkový ložisko :!: )
Papst? :wink:Citace:
Původně odeslal globalkiller
preco by som pouzival 92jku? kupim SLK a nahodim 120tku a mozes my ist s zo zalmanom fukat praskovi cukor niekam ;)
MC
To je pravda. SLK by som bral ak by som vedel zohnat,
mozna by sel dobre pouzit tento : http://www.pretaktovani.cz/text/ufo.asp
btw: SLK na zalmana nema :wink:
rofl DOT .. jakze nema .. slk su najlepsie chladice (myslim samo tie najlepsie modely) a hlavna vyhoda je v tom ze na ne das akykolvek chladic ...
MC
pri stejne hlucnosti jsou zalmany lepsi
jojo je to pravda. SLKcka maji vyznam pro vykonne vetraky na ticho je zalman lepsi :!:Citace:
Původně odeslal DOT
Prekvapuje ma, ze nikomu nenapadlo na Zalmanovi po namontovani urobit listy, ktore zakryju montazny vyrez. To je hlucha plocha, ktorou unika vela vzduchu.