propojení počítače se zesilovačem
Zkoušel sem integrovanou zvukovku a i nějakou PCI a když to propojím tak to hraje, ale bzučí to..
Mám udělany kabel jack 3,5 ------ 2x cinch..
V kabelu problem není, a když připojím k zesilovači nějake varhany nebo něco jiného tak to hraje vpohodě..
Proč si to s počítačem nerözumí?
Když to strčím do zvukovky tak nic, když strčím zvukovku do PCI tak to začne bzučet..
Co s tím mám udělat? jak by se to dalo vyřešit?
Re: propojení počítače se zesilovačem
Citace:
Původně odeslal PCborec
Když to strčím do zvukovky tak nic, když strčím zvukovku do PCI tak to začne bzučet..
Tak tohle nějak nechápu ???
Jsou dva možné důvody, které přpadají v úvahu >>
1. Problém se zemí, zem na výstupech zvukovky je jiná, než na zesilovači >> indukuje se brum
2. Zvukovka má nestandartizovaný Jack, má o něco jiný rozměry plošek >> nutno si hrát s vytahováním a zatlačováním JACKu
No a teď mě napadl jěště jeden nápad a to kabel >> Proměř, jestli skutečně na Jacku na špičce je Pravý kanál(živý), další článek je Levý kanál a poslední je zem. Prohození L a R kanálu je samo možný, jde hlavně o to, jestli je zem propojená s oběma zeměmi na CINCHích a živý vodiče taktéž.
Re: propojení počítače se zesilovačem
Citace:
Původně odeslal Arteee
Citace:
Původně odeslal PCborec
Tak tohle nějak nechápu ???
Jsou dva možné důvody, které přpadají v úvahu >>
1. Problém se zemí, zem na výstupech zvukovky je jiná, než na zesilovači >> indukuje se brum
2. Zvukovka má nestandartizovaný Jack, má o něco jiný rozměry plošek >> nutno si hrát s vytahováním a zatlačováním JACKu
No a teď mě napadl jěště jeden nápad a to kabel >> Proměř, jestli skutečně na Jacku na špičce je Pravý kanál(živý), další článek je Levý kanál a poslední je zem. Prohození L a R kanálu je samo možný, jde hlavně o to, jestli je zem propojená s oběma zeměmi na CINCHích a živý vodiče taktéž.
vytahovani nepomuže, pokuď to hraje tak bo bzučí..
Takže zkusím to poprohazovat, popř. to zkusím napájet přímo na tu zvukovku, abych vyloučil ten jiný jack..
Pokud to bude tím že má zesilovač jinou zem tak co s tím aby se neindukovalu brum?