Zdravím mám 2 pc (win2k a winXP profi) propojené přes lan. V pc s xp je navíc i wi-fi s připojením na inet. Ani za h.vno nemůžu rozjet inet na tom pc 2 s win2k. Nechci žádnej soft typu kerio winroute. Nejde to jinak?
Printable View
Zdravím mám 2 pc (win2k a winXP profi) propojené přes lan. V pc s xp je navíc i wi-fi s připojením na inet. Ani za h.vno nemůžu rozjet inet na tom pc 2 s win2k. Nechci žádnej soft typu kerio winroute. Nejde to jinak?
Já jsem to udělal přes síťovej most. Jenomže k tomu potřebuješ dvě IP pro vstup do wifi sítě. Na NAT budeš prostě potřebovat nějakej soft.
I když bys to moh zkusit přes klasický sdílení internetu (přes průvodce) to mi taky fungovalo.
Sdílení inetu nejdejene ani h.ovno
sdileni internetu je nejvetsi kravina, co kdy retardi z microsoftu vymysleli. nejde s tim absolutne nic. tak se na to vy*er. pouziva to jeden standartni system nastavovani a dal ani tuk. fakt se na to vykasli je to uplne k nicemu. nejlepsi je na tohle samozrejme linux. a pokud ne-linux, tak pouzij kerio winroute firewall a integrovany nat. (to sdileni netu jsem se pokousel rozjet asi mesic, nez jsem objevil produkty fy kerio).
nahod nakej router treba s linuxem a mas po starostech ale tos asi nemyslel co :) jinak se to tu probiralo 1000x :(
To je divný, mě to jede v pohodě. Na poči s netem musíš nastavit že povoluješ sdílení, že si to můžou sami vytočit, případně že se to při nečinosti třeba jená hodina samo odpojí. Na pc které se má připojit musíš nastavit jako výchozí bránu IP adresu poče na kterém je ten net a případně nastavit DSN server (jen zadat číslo)
Co se týče sdílení internetu tak to mám povolené na wi-fi kartě přes kterou se připojuji do inetu, z druhéhé pc (propojeno klasickým kříženým kabelem) bezproblémů udělám ping na klasickou lan kartu v serveru i na tu wi-fi i na server přes který přistupuju na inet ale na web se stále nedostanu? Pleas help
Ja naopak od Jeye si nemyslim ze sdileni pod win je njaka kravina a s uspechem ho pouzivam. Nemas tam negde zaskrtnutou proxinu?Citace:
Původně odeslal iwi007
Take musis na PC kde neni net mit nastaveno vsechno na automat jak IP tak DNS no a potom nejakejch zopar restartu a pojede to ;D
A čo takto wingate. Velmi jednoduché a dobré :wink:
mno, jen poupravim svuj vyrok.Citace:
Původně odeslal M@rlboro
oproti treba produktum firmy kerio.. je sdileni ve windows cily amaterismus kde nejde nic nastavit. tedy sdileni pripojeni k internetu.
Hm nevypadá zle ale mám nějaké problémy s rozchozením :-(Citace:
Původně odeslal Martin83
A co starej dobrej Winproxy? Ten ti taky nevoni?
na winproxy sa mi nepaci ze zostane bezat ako okno.. dost ma to znervoznuje :evil:
U winproxy 1.5.3 zaskrtnes start mimized das zastupce po spusteni a je to...nebo aspon tak to funguje na jedny LANce s Win2K na kterou jsem daval to WP...Citace:
Původně odeslal aragorn
Takto to funguje vo Win9x/ME. Vo Win2K sa to da spustit ako Service, takze to nikde nevidiet.
Ale inak je to shit, som velmi rad, ze som sa toho v robote zbavil.
a co bys teda doporucoval?Citace:
Původně odeslal Rainbow
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Možná je to shit ale funguje dobře, jen nevím jak to pustit minimalizovaně (resp. jak to spustit jako službu)?
měl bych jeden dotaz: když na jednom kompu je net a winproxy a druhej
komp mi jede přes komp kde je winproxy tak stačí firewall na kompu kde je net? antivir bude potřeba asi obojích ale firewall?
-jednoduché a funkční, nemám s tím žádné problémy a to se s tím 2.pc dostávám na net tímto způsobem: 2.pc-->AP-->1.pc-->AP-->Internet
Já jsem nakonec veškeré proxiny hodil do háje, udělal jsem síťový most a jede to jak po másle :-)
taky to zkusim tam aspon nemusíš zadávat na druhym kompu žádý porty pro proxinuCitace:
Původně odeslal iwi007
a jak to je teda s tim Firewallem když sem 2pc->1pc rovnou?
To už záleží na tobě a taky na tom jestli máš statickou nebo dyanmickou IP.