Zdravím známý chce kupovat VGA a má vyhlídlou tuto kartu a Nvidia 3DClub FX5900. Poradíte mi? Díky moc
Printable View
Zdravím známý chce kupovat VGA a má vyhlídlou tuto kartu a Nvidia 3DClub FX5900. Poradíte mi? Díky moc
ber tu 5900!!!9800SE ma jen 4 pipeline i kdyz je sance na otevreni 8 a myslim ze tahle od Sapphire je pouze 128 bit tak ze neni co resit
a co takhle MSI FX5900-TD128 nebo FX5900-VTD128?
fakt to nevim jiste ale myslim ze ta VTD ma navic Video INCitace:
Původně odeslal iwi007
no jasně ale je určitě lepší než ta ATI?
Ja tiez riesim ten isty problem. Podla mna je urcite lepsia ta 5900XT, pretoze tie pipeliny asi nepojdu odomnknut len tak. Keby bola moznost vyskusat, tak to je ine kafe. Ale za pokus by stala aj 9800 full od Sapphire je sice o 1000 drahsia ale asi je lepsia ako 5900XT+oc. Neviem tu 9800 som este nemal v pc. Asi pockam ked si ju nejak poziciam otestujem a potom sa rozhodnem.
jde hlavne o to ze ta radeona od Sapphire je jen 128 bit!!!Takze i kdyby si otevrel pipelines tak bude slaba!
jinak co se tyce ty 9800 tak neni uplne tak jisty ze bude silnejsi!
Je to tak ze nekde je lepsi FX a nekde 9800!!!Asi je v celkovim hodnoceni je lepsi ale nevim jestli ten vykon navic stoji tech 1000 Kč
No co ja viem podla testov aspon co si pamatam tak 9800 bola rovnako a viac vykonna ako 5900 a 5900 full stoji viac ako 9800 aspon u nas SK. Cize ako favorita s tychto 2ch kariet by som videl 9800, samozrejme 256bit. a 8pip.
Sapphire 9800SE 4pipky, neodemknes zhola nic, :-) FX5900 je ve vsem rychlejsi o nekolik řádů :-)
opravdu u Sapphire neni ani mala sance za pujde na 8 pipelines??Treba Hercules nebo Canyon sli odemknout ale je pravda ze obe dve jsou 256 bitCitace:
Původně odeslal lullu
odemknout jde i ten Sapphire, proc by nesel.. (je to stejne jako u 128bitove ATI9500), ale vysledkem uspesneho odemceni bude neco co by se dalo nazvat asi 9800SE Pro? :)
proc ale pokouset stesti s kartou Sapphire, kdyz tu jsou Canyon, Powercolor, XpertVision - 256bitove karty se stejnou pravdepodobnosti uspechu/neuspechu a rozhodne vyssim vykonem..
(pokud to neodemknes tak pocitej s vykonem srovnatelnym cca s ATI9600Pro)
za uvahu asi stoji i nejaka karta od nvidia - FX5900, to se ale jdi poradit do prislusneho threadu s nvidia sekci..
Tak tak CANYON a ine su ozaj lepsie ako ten SAPPHIRE aj co som cital recenzie, a stoja rovnako.
No nakonec to vypadá že se koupí ATI RADEON 9800PRO od Sapphire, myslím že za neceleou 9 to jde :-) Nebo?
Ten radek by mel stat kolem 8000...
jen bych doplnil ten nazev pro odemcenou 128bitovou 9800SE - na ocfaq o ni mluvi jako o "equivalent of a 9500 Pro but with an R350 core"