Můžete mi sem napsat jeak se Vám drží nebo nedrží Wi-Fi při Mrholení.
Bouřka.Vichr,Husté sněžení,Sněžení.
A jaké máze zkušenosti ze stabilitou ?
díky
Printable View
Můžete mi sem napsat jeak se Vám drží nebo nedrží Wi-Fi při Mrholení.
Bouřka.Vichr,Husté sněžení,Sněžení.
A jaké máze zkušenosti ze stabilitou ?
díky
mame to na bytovce, asi 1000 metru vzduchem, vazbu na pocasi jsme nevypozoroval, kdyz se to sere tak kdykoliv :-)
Stabilita je nizka. Napriklad jednou prisla vychrice, ze padaly stromy, a otocilo nam to smerovou antenu kolem dokola. Pak to vuuubec nefungovalo! ;D
Ale ted vazne. Wifi je z mych zkusenosti na takovych vecech nezavisla. Pixly zapadane snehem, ne 1m. snehu, vysilaji uplne normalne. Voda tomu take nevadi pokud nenatece do konektoru, coz vetsinou natece :). Pokud tedy zajistis aby konektory byly v suchu a antena nevezela 5 metru pod snehem tak ti to pujde PORAD STEJNE DOBRE. Nebo jinak, me to porad stejne dobre jde.
Hmla, dazd, vietor, snezenie - nic nevadi, pokial to mas dobre spravene - tzn. antena poriadne upevnena a konektory chranene proti vode.
vsiml jsem si, ze signal trochu klesne pri velmi silnem vetru (asi chveni anteny) a pri prudkem slunci (zeby ozonova dira propoustela mirkrovlnne zareni ?). Take pokud mas v ceste signalu stromy, muze dost vadit mokre listi. AP mam 5km daleko, signal je porad dostatecny.
největší zlo je listí, to je horší než vitr a dest dohromady.
Mám to viac než 5km a žiaden vplyv dažďa či snehu som nespozoroval. Dôležitá je skôr smerová stabilita v prípade vetra.
na pocasi to u nas prakticky vliv nema, jen jeden spoj na dlink ap 2000+ se chova podivne periodicky, ne podle trafficu, to snim nema zadnou vazbu, ale dene se tam periodicky horsej a zlepsujou pingy, asi podle svetla :) nebo co ja vim
podla vlastnej skusenosti najhorsi je mokry sneh a brutalne huste snezenie