USB radic na starsi desku s PCI 2.1
Potreboval bych koupit na starsi pocitac (deska z roku 98 ) radic na USB. Problem je v tom, ze vsechny USB radice, co jsem videl prodavat, tak vyzaduji PCI 2.2 a ja mam jen PCI 2.1. Konkretne jsem zkousel Edimax EU-CV2P a Kouwell KW-580C.
Bral bych cokoliv, co bude fungovat, za rozumnou cenu.
Nevite nekdo, kde koupit, pripadne nechcete se zbavit stareho PCI nebo ISA USB radice?
Re: USB radic na starsi desku s PCI 2.1
Citace:
Původně odeslal Jezz
Potreboval bych koupit na starsi pocitac (deska z roku 98 ) radic na USB. Problem je v tom, ze vsechny USB radice, co jsem videl prodavat, tak vyzaduji PCI 2.2 a ja mam jen PCI 2.1. Konkretne jsem zkousel Edimax EU-CV2P a Kouwell KW-580C.
Bral bych cokoliv, co bude fungovat, za rozumnou cenu.
Nevite nekdo, kde koupit, pripadne nechcete se zbavit stareho PCI nebo ISA USB radice?
no nie je to presne to co potrebujes ale v principe by sa to dalo vyriesit podobnym sposobom :arrow: http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php...hlight=pci+2+1
Řadič se dá sehnat za cenu 245,-kč,nemá USB 2.0,musí mít chipset Opti nebo VIA.Teď jsem ho montoval má 5 vstupů USB.Máme ho na prodejně B.S.C.s.r.o. Náchod
No iba 2 roky stary je ten thread...
A ked sme uz pri tom, tak som videl chodit aj ALi a funguju tiez NEC USB 2.0.
nejspolehlivěji ti pojede pravděpodobně řadič s čipen NEC. po něm se sháněj. VIA většinou nefunguje korektně.
No inac uzasne , zrovna NEC USB radic som si kupil na svoj starsi PC CELERON 850Mhz -- a zrovna ten nefungoval korektne , pri pripojeni USBflash sice v pohode slo USB 2.0 aj rychlosti boli v norme , len malo to mensi hacik ze pri kopceni na USB disk to ta doska vzdy vzdala a sekol sa PC ... nakoniec som zistil ze je problem z IRQ ktory bol neriesitelny nech som skusal co som chcel a tak moc som chcel mat USB 2.0 pre externy disk ... USB radic s cipsetom VIA som nedostal kupit tak neviem posudit
potom som to skusal este aj na doske pre DURON 800 Mhz ... a presne ten isty problem zase IRQ-cka momentalne to uz premna je neaktualne takze riesenie nepotrebujem , len pisem ze zrovna NEC fungovat nemusi
Ještě bych se zeptal (možná je to pro původního tazatele bezpředmětné) - fungují tyhle řadiče v linuxu?
Díky
Honza
Funguju - a je dost mozne, ze tam pojdu bez problemov aj tie, ktore vo Windows blbnu.
Mam podobnej problem jako Jezz a chtel bych se zeptat, jestli nekdo nemate vyzkousenou funkcni USB kartu pro desku FIC VA-503+ (nebo o nejaky funkcni nevite). Koupil jsem si Kouwell KW-2580E2, kterej vyzaduje PCI verze 2.1 a vyssi. V manualu k VA-503+ pisou, ze umi PCI 2.0 i 2.1, kazdopadne to spolu nefunguje. Procetl jsem diskusi a doporuceni hledat neco s cipem NEC, ale ptam se, jestli nevite nekdo o konkretni karte, ktera bezi v pohode.
Diky.
Citace:
Původně odeslal s.n.
Mam podobnej problem jako Jezz a chtel bych se zeptat, jestli nekdo nemate vyzkousenou funkcni USB kartu pro desku FIC VA-503+ (nebo o nejaky funkcni nevite). Koupil jsem si Kouwell KW-2580E2, kterej vyzaduje PCI verze 2.1 a vyssi. V manualu k VA-503+ pisou, ze umi PCI 2.0 i 2.1, kazdopadne to spolu nefunguje. Procetl jsem diskusi a doporuceni hledat neco s cipem NEC, ale ptam se, jestli nevite nekdo o konkretni karte, ktera bezi v pohode.
Diky.
Hmm, jednu va-503+ a radic s nec tu mam. Zitra vyzkousim ...
St-lab U-142 s chipem nec me na desce va-503+ funguje. Nijak intenzivne jsem to nezkousel - jen jsem nabootoval instalacni cd slackwaru a vyzkousel, jestli jde namountovat usb disk. Sel bez problemu.
Diky za otestovani.
Byl jsem si tu kartu vymenit za tu samou, jen s chipem NEC (KW-2580N4) a funguje to v pohode.
Taky jsem to resil se stejnou deskou, jiz je to vyreseno:
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=62816