Vcera jsem zaslechl, ze snad INTELovy CPU maj povoleny upravy mikrokodu, Pry uz od Pentia Pro vyse, avsak celerony ne. Co je na tom pravdy, event. nakej kvalitni odkaz by byl super.
Printable View
Vcera jsem zaslechl, ze snad INTELovy CPU maj povoleny upravy mikrokodu, Pry uz od Pentia Pro vyse, avsak celerony ne. Co je na tom pravdy, event. nakej kvalitni odkaz by byl super.
Jo, mají microcode update. A samozřejmě platí i pro Celerony. Jestli chceš, můžu ti to poslat, vytáhnutý z BIOSů někdy v prosinci minulého roku. Má to asi 300 kByte (cca. 160 microcode updates).Citace:
Původně odeslal valerius
Mozmes to poslata aj mne? Bude tam nieco aj pre prescotta? :)
Je to takmer v kazdom BIOSe od roku 1998... len neviem, co s tym chcete robit ;D
Nevím, tomu já nerozumím.Citace:
Původně odeslal Fab30
No kdybys byl tak laskav a poslal to...to by bylo fajne. Email uz se mi zobrazuje :)
Dik
Smysl by melo akorat u hodne starych BIOSu tam prepsat novejsi mikrokod, pokud existuje, semtam se v nejakych novych biosech objevi. Popr. pokud BIOS mikrokod pro dany CPUID vubec neobsahuje, tak je mozne ho pridat. Napsal sem na to par utilit pro jednodussi manipulaci, kdyby mel nekdo zajem....
Jo a btw mikrokod se da nahravat i za behu (v realnem rezimu), nebo napr. linux ho tusim umi zavist pri bootovani...