Přechod z Win,jaký vybrat Linux
Zdravim,
jsem zvyklej na Wokna,ale chci zkusit Linux.Poradíte mi prosim jakej zvolit s ohledem na skušenosti s Win?
Na zkoušku jsem si pořídil ABCLinux 2003,je to Knopix z CD.Údajně by to mělo jít i z HDD.Systém najel,ale nenašlo to iteg.síťovku.
Koukal jsem po Mandrake 10 CZ a SuSe CZ. Jaký systém by byl bez komplikací a uživatelsky podobný Win?
Děkuji
Re: Přechod z Win,jaký vybrat Linux
Citace:
Původně odeslal Xfantasy
Koukal jsem po Mandrake 10 CZ a SuSe CZ. Jaký systém by byl bez komplikací a uživatelsky podobný Win?
Děkuji
Zadny. Takovy Linux neexistuje. Uz treba to, ze linux rozlisuje male a velke pismena... Linux sice casto vypada podobne, jako Windows, ale filozofie ovladani je uplne jina. Pokud hledas neco podobne Windows, hledas marne. Je snad vice rozdilu nez stejnych vlastnosti. Jestli se nechces ucit nove veci a nove pristupy k problemum, neprechazej na Linux.
Pokud prejdes, musis pocitat s tim, ze budes ze zacatku panikarit, nebudes umet nic nastavit a nebudes schopny rozchodit nic, co ti instalace sama nenasla (treba integrovanou sitovku....)
Z existujicich distribuci bych ti doporucil Mandrake 9.2 nebo 10 (cele verze se casto nedoporucuji z duvodu nizsi celkove kvality - neco jako Win98 v porovnani s Win98SE), pripadne SuSe. Nevim, ktery z nich je zdarma. Muzes taky pouzit RedHat 9, ale ten zastarava a jeho nastupce Fedora je jeste silne nedodelana.