-
MODBIN
Něco jsem četl o utilitce MODBIN, ale mám doma jen nějakou starou verzi. Rad bych se BIOSu kouknul na zoubek, ale nemám pořádnej nástroj.Problém je, že když ten soubor modnu a uložím, tak má velikost nějakých 65kilo, což bios nespolkne, že? ;D
Tak zkuste něco nahodit.
-
http://www.biosmods.com/download.php
Pre BIOSy v4.5x: MODBIN 4.50.80
Pre BIOSy v6.0: MODBIN6 1.00.38 (ta 2.0 beta je stary shit)
MODBIN6 vo Windows XP robi hrozne debiliny. Takze odporucam robit vsetky upravy vo Windows 9x/ME a flashovat samozrejme z DOSu.
-
zdravíčko,
muzete mi poradit please - spustím-li modbin chce po mne cestu k *.bin
a dle vseho nemuzu najit ten spravnej ;D jelikoz se mu zadna nezamlouva :roll: mam 6kovej bios, kdyz jsem zkousel starej modbin tak je spokojenej ale tendle je mi k nicemu jelikoz nemam cyrix jak me chce presvedcit :oops: rad bych to vyzkousel jelikoz je to tak jedina jeste cesta jak zvednout vykon pokud nechci rezat cpu --- diky ;) d.
-
-
:-D
možná sem to napsal zle, tak se zeptam proste jak pokračovat píše-li change working directory
tan návod u downloadu na http://www.biosmods.com/download.php mi moc nepomoh :|
-
Stale nechapem. Normalne to spustis "modbin menosuboru.bin".
-
ted uz jsem z toho taky jelen :oops: ale kteryho souboru ?
-
Vies vobec naco je MODBIN? Je to na upravu BIOSu. Stiahnes si BIOS od vyrobcu pre svoju dosku a tymto v nom mozes nejake drobnosti zmenit.
-
:oops: :oops: :oops:
hm asi jsem to zle odposlech
z toho co jsem cet to vypadalo, ze pouze mi to umozni otevrit urcita nastaveni v biosu, ktere jsou normalne skryta, nikoliv ze je potreba stahnout novy bios od vyrobce...
jak ho tedy mohu pouzit ???
-
No, ja jsem si takhle odje*al desku, ale jak chceš.
Bios od své MB si sosneš z netu, je to soubor *.bin.
Ten pak otevřeš pomocí MODBIN a můžeš si změnit nastavení, které jsou skryté. Takto upravený bios(soubor) uložíš a pak ho musíš flashnout. Toť fsio.
Nepoužívej MODBIN(myslím že 6) BETA!!!!
-
A necakaj ze tam budu nejake skryte nastavenia pre OC...
-
tak ja radsi dodelam napred diplomku :-)
s tim OC jen jsem cet ze jde treba zobrazit v biosu nastaveni multiplikatoru (kdyz normalne neni videt)..... ale dik :)
-
Ale když máš zamklej proc, je ti to na nic, zhe? :lol: