Potřebuju přepsat bios, protože mi nepodporuje jádro Morgan. Jde to když deska jen pípá a nenabíhá?
Printable View
Potřebuju přepsat bios, protože mi nepodporuje jádro Morgan. Jde to když deska jen pípá a nenabíhá?
Pokud je v patici, tak nejjednodussi je udelat HOTFLASH na jine desce nebo ji naprogramovat v programatoru EPROM.
mozem sa spytat, ze co to znamena HOTFLASH?... este som s tym nemal skusenosti.. Dik
Hotflash je že vindáš svůj šváb,pustíš PC kámoše,vyndáš za chodu jeho šváb,vrazíš tam tvůj a zpustíš flashovací soft s tvim biosem.Mělo by to jít snad na kterékoliv desce se stejnym švábem......
Vies mi poradit nejaky flash program, ktory by mi fungoval, ked budem robit hotflash?
Nejlépe UNIFLASH od Rainbowa :-)Citace:
Původně odeslal vlad
http://www.uniflash.org/download.htm
Da sa to spravit aj ak mam dosku s intel chipsetom(potrebujem flashnut bios) a dosku s via chipsetom(na nej chcem flashnut bios)?
musíš míti stejné čipy biosu.
nechci tě odrazovat, ale raději si to nech udělat někým kdo to už dělal.
Spytam sa este takto....myslis, ze by to slo, ak mam dosku GA-586ATV a kamarat ma tiez GA-586, ale ine oznacenie.
myslím že jo, nemám foto ani tech spec té desky, ale usuzuju že to bude nějaké pentium1 deska, a pokud má vyndávací flešku tak by to mělo jíti
volakedy davno som to skusil (ale nevedel som, ze sa to vola hotflash), ale len pomocou award flash a ten sa zasekol akonahle zistil, ze je tam iny bios.
no vidíš.... jde jen o to přešvědčit utilitu aby ho tam zapsala. Např Award na to má jakejsi přepínač. (už je to dva roky co sem to dělal naposled tak si ho nepamatuju)
ved to... a kedze s tym az take skusenosti nemam, tak hladam najlepsi flash program, ktory by to zvladol....
...co mas na mysli za prepinac?
přepínač = parametr.
zjistíš je třeba takto:Kód:awdflash /?
...a teraz este zistit, co za tym nasleduje... :-)
:idea: za tým nasleduje, že ti to vypíše zoznam parametrov :idea:Citace:
Původně odeslal vlad
Myslíte že půjde přeflashovat PHOENIX BIOS z Biostar M7VIT na KT4Ultra která používá AMI bios?
Mno slysel jsem uz o flashich Award<->AMI ale slo to jen jednosmerne (zpet to slo max afaik jen z Rainbowovym Uniflashem) ale muzes mi rict proc to potrebujes?Citace:
Původně odeslal DanR
Snad zalezi na pouzitej flashke ci je pinovo kompatibilna a ci sa pri zapise pouzivaju rovanke napatia (?) snad nie na obsahu t akze byt omalo ist .
Cize je jasne ze ked idem robit hotflash najvaciu istotu mam ked mam 2 identicke dosky (aj revizie) , ak amm ine dosky treba pozret datasheety k obom flahkam ci su navzajom kompatibilne a potom uz nic nebrani flashovat.
Aspon to je taky logicky zaver ktory mi z toho vychadza.