chci kupovat nenhle zdroj se 120 fanem, v ceníku píšou že je velmi tichý :? , chci se zeptat jestli ho tady někdo nemá a jak je to u něj s tím hlukem - potřebuju aby byl pokud možno neslišitelný 8-) , díky za postřehy
Printable View
chci kupovat nenhle zdroj se 120 fanem, v ceníku píšou že je velmi tichý :? , chci se zeptat jestli ho tady někdo nemá a jak je to u něj s tím hlukem - potřebuju aby byl pokud možno neslišitelný 8-) , díky za postřehy
Můj postřeh je,že je hlučnější než Fortron,málo fouká a když mu hodně naložíš tak dost topí :roll:
jen bych dodal že tyto zdroje jsou pěkné zmetky (tak jako většina EC) protože když ho zatížíš tak to nedávají, navíc některé mají jako bonus to, že pouští do 12V větve napětí klidně i 12,5 = smrt pro disky
trochu bych to upresnil, 12,5V je pro disky jeste OK, ta smrt se blizi az u 13V, respektive 13,4V = smrt PC.......Citace:
Původně odeslal T613
Není to pravda, mám ho v jednom počítači a připadá mi úplně stejnej jako Fortron. Na Prescottu 3 GHz s R9800, atd. jde 12V větev max. 12,110-12,300, při "normální" práci ale 12,230-12,260 a že by se nějak hřál, to se mi taky nezdá, rozhodně to nemá co dělat s "naložením", má to co dělat s tím, že když se naloží procesoru, tak víc topí a protože jde ten teplejší vzduch skrz zdroj, tak se zdroj hřeje - ale to je (logicky) u všech stejný. Na sestavě viz výše je při office práci studenej ...
2 jan555
tak to máš časovanou bombu :-)
kámošovi to právě vzalo při 12,3V disk (BAR IV 60 GB), jsem někde četl že disky Seagate jsou na toto háklivé ... já mám normal 11,98-12,01, při zátěži 11,9 ...
nechápu když máš tak slušný stroj proč tam máš takový zmetek když můj chif stojí o pár stovek víc :eek:
To je v práci a ty volové koupili EC skříně s těmahle zdrojema. Psalo se o tom v jiném threadu - 12,3V by opravdu nemělo udělat žádnému disku nic :!: BTW: Podobný výsledky mám na 4 zdrojích, který mám doma a to rozhodně není EC - DTK, Enermax, Aopen a (tuším) Nexus a nikdy nic ...Citace:
Původně odeslal T613
fajn ale jak je to s tím hlukem
jen tak mimochodem teď mám tak EC zdroj jen 300W s 80mm fanem a mám 12,28
tak to je zajímavé ... já jsem měl doma už několik fortronů, EC ček a teď chifa a žádny nepřelezl 12,05 ! ...
na 5V to samé
to je pak záhada
v každém případě EC zdrojům pokud možno se vyhnout
Na ten EC si stezoval Arteee ze mu taky nejak malo fouka a hodne pece. Ale jinak tichost celkem v pohode :)
K hluku - subj. (já to říkám vždycky - jsou tu blázni, kteří řeknou, že to je blbost) je fakt tichý - tipoval bych to tak na 20 dB max. (podle "metodiky", kterou uvádějí ostatní výrobci např. větráků).
Mno, to je dost nepravdepodobny ze by KVULI 12.3V odesel disk.Citace:
Původně odeslal T613
Ja jsem pomerne dlouho mel na 12V vetvi 12.8V kvuli stabilite PCI (soucasne s 5V @ 5.4V a 3.3@3.4V myslim - viz thread v ostatnim hw o modifikaci fsp300-60pn(pf) )
a moje barca nedela potize. proc by taky - proste se jen motorek toci rychleji a pri zvysenych 5V se IO napaji vyssim napetim.. a je to stejne jako u CPU - takze zadnej problem pokud je to v nakych mezich. Kdyz tam pustis 40V tak ten motorek asi brzo shori, nemluve o IO ;D
ale jednotky voltu, natoz desetiny (!) nemuzou ublizit. Maximalne diky nizkemu napeti nebude spravne rozpoznana nejaka logicka uroven a data se spatne zapisou/prectou, nebo pri vyssim napeti muze dochazet k lokalnimu prehrivani elektroniky... ale to je tak vsechno.
:wink:
Přesně jak napsal Marty,akorát bych dodal,že opravdu nepečou všechny poněvadž ted sem byl v práci pro flexu a koukal sem že se tam válí puštěnej komp a v něm tenhle větrák a závěr je,že fokal stejně málo jako kámošův,ale netopil tolik :roll:
2Marty:
k tomu "vyladenemu zdroji" ti blahopreji :-) je to silenost a tvoje komponenty bych nechtel zdedit :lol:
jinak je na tom teoreticka pravda ze elektronika u hdd = cpu ... ale ve skutecnosti je disk mnohem citlivejsi a zranitelnejsi nez cpu = vetsi riziko poskozeni treba jenom pri prevozu ...
topeni EC zdroju neni nic zvlastniho, satci se podivat dovnitr ... je tam 1g hlinik ...
NJN ja nemam s EC velmi dobre skusenosti...sice som ten s 120mm vetrakom nevidel...ale vacsinou ako pise T613 maju malo hliniku (=na chladenie=) v sebe. Po tom co mi EC poriesilo dosku uz moc neverim....
No, já si nemůžu pomoct - zkoušel jsem ho v práci pořádně a ten zdroj sám o sobě netopí. Jinak EC je fakt shit značka, to bez diskuze ...
btw: před nedávnem mi DTKáčko (OEM Enermax) odpálilo dost zvláštním způsobem 3 boardy za sebou (jeden za týden, jeden za 30 vteřin, poslední za 3 dny), užil jsem si, ale stejně na ty zdroje nedám dopustit ...
Jde prave o to, ze tahle serie Super Silent je asi vnitrne lepe stabilizovana, uz v jinym threadu jsem EC 300W Super Silent s 12cm moc chvalil, ze na moji prumerne zatezujici sestave behal na +12V i +5V + - 0.1 - 0.2V a hluk byl taktez slusnej (malej)...
Taktez jsem kdysi zkousel starsi EC zdroje, litaly + - az 0.6V a na +12V bez zatizeni 12.6V, pri burn taky 13V, odesla mi takhle Barca IV nastesti v zaruce...
Citace:
Původně odeslal GABO
No koukám na EC 350X je to ten s 12cm fanem a jsou v něm dva pořádný 3mm široký hliníkový chladiče
podla specifikacie je na vetve + a -12V povolena odchylka 10% u vetvy +-5V je povolena odchylka 5% tak ze 12,5 je uplna pohoda a koli zvysenemu napatiu nemoze nic odist. Komponenty mozu odist ak dostanu napatovu spicku koli absencii prepetovej ochrany, alebo nekvalitnej stabilizacii.Citace:
Původně odeslal T613
Mam v pocitaci 300W variantu toho ticheho zdroje a nemuzu si ztezovat. Napeti sice neni dokonale a je pravda, ze 5 voltu zrejme pri zatezi klesa a 12V roste, ale neni to nic tragickeho, vejde se mi to do 5%. Hluk je taky v pohode - v pocitaci je 80mm vetrak na CPU, 12cm zpomaleny v bedne a 12cm ve zdroji a suverenne je prehlusi motorek disku (Maxtor 40GB bez fluidnich lozisek). Moc ten zdroj nehreje, ale taky nemam zadne zbesile komponenty (2x opticka mechanika, 1x disk, grafika GF2, CPU Athlon XP 2000+).
Dal bych ti samozrejme za pravdu, pokud bych (znova opakuji) neodpravil takhle spatnym zdrojem Seagate Bar. IV a hned následne Bar. V. Zdroj mel spatnou stabilizaci a na +12V daval mezi cca. 12.6 az 13V, disk vzdy tak hodinu bezel, pak zacal seekovat, pak zaseky a uz tamy byli vadny clustery. Po prehozeni zdroje pohoda. Je to zalezitost asi jen nekterych serii Seagate Barracuda, jiny disky s tim snad nemaji problemy. Jinak souhlasim, ze vetsina ostatnich komponentu lehce zvysene napeti vydrzi, nicmene ne Barracuda... ;D ;DCitace:
Původně odeslal user
A opet rikam, neni to problem novyho EC SS 12, ten mi daval +-0.1V na 12V...
no tak nakonec jsem si trochu připlatil a koupil kvalitu - Fortrona,
díky za příspěvky
jen doplním, že EC zdroje SuperSilent jsou OEM Fortrony...mám doma jeho 350W verzi, 120mm vrtuli jsem zpomalil na 5V, vzádu jsem vykuchal mřížku, aby nebránila proudění vzduchu a to, že má kratší kabely než značkovej Fortron nebo že vzadu nemá spínač, mi zase tak žíly nerve...
napětí mi kolísá míň, než u mýho původního Fortrona 350W s 80mm vrtulí a hlavně...to ticho...to ticho :)
Kámošovi tenhle zdroj dává na 12V větvi 12,8V. :-o
Co sem ho tak poslouchal, tak celkem tichej byl, ale ani se u mě nemohl stihnout zahřát, takže jestli by pak nezačal dělat kravál nevím. Každopádně když jsem ty hodnoty viděl, tak sem si jeho koupi rychle rozmyslel...
Tyhle zdroje jsou dobre do kancelářských PC a pod. Při větším zatížení to nezvládají, ale tomu take odpovídá cena