Nevim jestli to tu bylo, ale mrknete na to:
http://winpack.the.cz/
Ted jsem nanovo naistaloval Win98SEcz + SP1 v1.2a5 a bezi to OK.
Printable View
Nevim jestli to tu bylo, ale mrknete na to:
http://winpack.the.cz/
Ted jsem nanovo naistaloval Win98SEcz + SP1 v1.2a5 a bezi to OK.
Vral jsem se jednomu týpkovi v PC (nějaký desktop Compaq a tiskárna HP5550), jakmile jsem něco změnil v nastavení tisku (kvalita, barva ...), případně stornoval tisk, následoval pád oken (chyba na gdi.exe) s následným zatuhnutím (s novými drivery od HP to byla rovnou modrá smrt).
Po nainstalování sesp12cz_alfa_5 jsem si hrál asi hodinu s tiskárnou a světe div se, wokna nepadly (doufám, že jim to vydrží). Jediné, čeho jsem si na systému všimnul, byly pěkný ikonky v systray a v nabídce pravého myšítka nebylo "kopírovat", ale "copy" :roll:
Vyzerá to pekne, po nainštalovaní mám pocit, že mám Win2k, vďaka tým fontom a farbám, niečo je po anglicky, niečo po česky a niečo po slovensky, lebo som to inštaloval na slovenskú verziu Win98SE ;D
Okrem už popisovaných chybičiek, ktoré sa dajú prepáčiť, oveľa väčší problém mám s tým, že je nefunkčný COM1. a to aj na PC môjho priateľa na ktorom sme to tiež testovali.
Neviete niekto náhodou ako opäť spustiť COM1 :?: Autor mi zatiaľ neodpovedal.
A ešte. Veľmi som sa prekvapil rýchlosťou defragmentácie je to fakt super ;D
To PC na kterem mam ten SP naistalovany nema COMy, jinak bych v COM1 mel mys a okamzite bych o tom vedel....
Je dobre, ze si napsal autorovi :arrow: aby vysla beta5 s opravenymi COMy :D
Dovoľ aby som Ťa poopravil. Zatiaľ je to len verzia alfa5. Má už pripravenú alfa6, ktorú dodá v najbližších dňoch. Má ovšem veľké problémy s pripojením na internet (telekomunisti). Na hore uvedenej adrese(v tvojom príspevku) sa dočítaš viac. Beta verzia by už bola v pohode.Citace:
Původně odeslal PhoB
ďalší problém čo som zistil, po každom reštarte je problém so zvukovou kartou Opti, treba ju ručne nainštalovať a potom funguje správne.
edit: problém je aj s niektorými konzolovými príkazmi, napríklad nefungujú príkazy format, delete, možno aj iné :-o
Bolo by dobré o tom informovať autora aby sa to mohlo opraviť. Adresa je v prvom príspevku.Citace:
Původně odeslal Wizzard
mno tak jsem ho zkusil nainstalovat na P166 a kousek pred koncem Modra smrt :arrow: restart a ted najedu jen pres nouzovy rezim :evil:
Dost me to stve, budu muset opet formatovat :-(
Měl sis zkopírovat adresář windows, třeba pod název wokna, když ti pak windows kleknou, nabootuješ jen do DOSu, spustíš smartdrv
deltree /y windows
ren wokna windows
resetneš a jsi za vodou
Však tam je upozornění, že je to jen pro zkušené uživatele a máš si všechno zálohovat :wink:
už som prišiel na to, kde je problém.Citace:
Původně odeslal Peon
konzolové príkazy totiž vypisujú "stlačne a alebo n", ale v skutočnosti treba stlačiť Y alebo N, teda nie A. :idea:
btw, inštaloval som to na 2 compy s Win98SE Sk, a žiadne veľké problémy som nespozoroval 8-), hoci autor neodporúča inštalovať na slovenskú verziu.
edit: aj zvuková karta sa podarila rozbehať, bolo len treba trochu sa s tým pohrať
Sak ja vim :oops: , koneckconcu tohle pise MS u vsech balickuCitace:
Původně odeslal Hasich
ja som s tým packom naozaj spokojný, aby už vyšla ostrá verzia ;D
Pre všetkých, ktorí majú problém s COM 1. Po vzájomnej konzultácii s autorom, som našiel súbor, ktorý spôsobuje nefunkčnosť COM1. :idea: Je to súbor "Hsflop.pdr" v adresári Windows\System\Iosubsys\. Po nainštalovaní service packu je potrebné tento súbor prepísať zo zálohy, alebo z inštalačného CD.
Veľa zdaru! ;D ;D ;D
mám taký dojem že po inštalácii packu mi nefunguje USB ;D
Tak to je teda dobry bordel - hsflop.pdr by mal byt driver na floppy controller :-oCitace:
Původně odeslal Peon
Chci se připojit také k diskusi ohledně Service pack Alfa 5. Mám ho ve svým kompu taky a díky Peonu mi to šlape včetně Com 1. Tak jak to napsal tak to skutečně jde a není čeho se bát. Mimochodem nevím jak u ostaních, ale já a Peon (díky kámo za vše co pro mně děláš :wink:) nemáme žádny problém s USBčky. Mne na tom fachčí můj Logitech myšák ;D a kámovi HP920 tlačírna ;D .
Oba samozřejmě fachčíme na WIN98SE czech edition.
Ten service pack je skutečně dobrej-vřele doporučuji si jej stáhnout.
P.S.:Když chcete mít všechny texty v češtině,při instalaci klikněte ne-když je tam uvedeno soubor česky a ano když je to a anglině.
Já to mám vše kompletně v "domácím jazyce"8-) .
Saťo
USB jako takové není problém, ale zkus si připojit flashku nebo digiťák bez ovladačů - to je IMHO cíl, aby W98SE měli v sobě Mass Storage a chovali se v tomto směru stejně inteligentně jako W2K/XP.
Ale to už by asi neboli Win98 8-) Doteraz žiaden service pack pre OS ani oficiálny neupgradoval na vyššiu verziu ;D Alebo si to čakal od neoficiálnej verzie? Ak sa nemýlim tak SP má vychytať chyby a tzv. diery v systéme a to je všetko. Mne sa zatiaľ ten SP pozdáva. Reakcie PC sa zrýchlili, zdá sa, že je stabilnejší. Avšak vždy treba pamätať, že je to stále len ALFA verzia. K BETA verzii je ešte ďaleko. Treba ho testovať a hľadať chyby a samozrejme ich oznámiť autorovi, aby ich mohol odstrániť v ďalšej verzii. :-)Citace:
Původně odeslal Harry
Já jsem to včera taky nainstaloval známýmu (musim někoho využít jako testovacího panáka :-) ) a běží zatím moc pěkně.
Zjavne si este nevidel "USB supplement" pre Windows 95 OSR2. Ten zmeni aj verziu Windows ;DCitace:
Původně odeslal Peon
Tak včera už vyšla RC1. Jdu ji testnout. Zajímá mě ten USB Mass Storage driver. :-)
To máš pravdu. Win95 som používal asi 4 dni 8-) a to v čase keď USB bolo len výsadou špičkových PC.Citace:
Původně odeslal Rainbow
funguje vam tam mass storage? sem ted zkousel pripojit minoltu dimage z1 a prd :( nainstaluju ty drivery, driver se v systemu tvari ok, device nikoliv, fotak se jako by pripoji aleten device tam je zlutej s vykricnikem a prdlacku :/
Ne..... A bylo to to jediny proc jsem ho chtel na starsi compy nahodit.... :roll: Snad to vyresi novejsi verze...Citace:
Původně odeslal Glottis