Prosim poradte mi co mam udelat ,aby se mi vetrak ve zdroji tocil furt a ne jenom kdyz je tam urcita vyssi teplota. Dekuji predem.
Printable View
Prosim poradte mi co mam udelat ,aby se mi vetrak ve zdroji tocil furt a ne jenom kdyz je tam urcita vyssi teplota. Dekuji predem.
otevri ho a ustrihni to cidlo co se o to stara ... ty dratky zase spoj.. aspon u myho zdroje to slo
btw: ty jsi ten z neph ?
Mohl bys mi alespon jeste prosim rict jak to vypada, nebo kde by to mohlo bejt? Od kad ze jsem z Neph, co to je?
no proste na tom dratu co povede od vetraku bude neco navic...
tak sem na to koukal a ty dva dratky od vetraku vedou primo na tu desku jak jsou na ni vsechny ty soucastky, nic mezitim neni- jak ted poznam to co mam vyndat- je tam spoustu veci (tranzistor poznam, a pasiv taky lol) asi to bude nejaky odpor co- jak by to mohlo vypadat(barva,tvar,velikost)?
aha tak to je jine nez to bylo u me ...
v tom pripade ti neporadim :|
ponekud drasticka moznost:
uplne zrus napajeni z toho plosneho spoje a zapoj to primo na vystup trafa ale muze ti to pak hlasit ze se netoci vetrak ve zdroji
SC
SC dik, to bylo ono - funguje to napojil sem to na cervenej a cernej a toci se to furt, nadhera. Ani to nebylo tak drasticky jak si rikal, jen mame se nelibilo ze pajkuju v pokijiku lol. Cervenej je 12V, nebo 5V?
zluty - 12VCitace:
Původně odeslal eraser
cerveny - 5V
kdyz das jako plus zluty a jako minus cerveny, tak budes mit 7V
teoreticky tam 7V bude, prakticky na voltmetru taky, ale radsi to tak nezapojuj
kdyz uz chces mensi U, tak pouzij ten napetovy delic z 12V, aspon mas jistotu ze nic neodjebes (s vyjimkou pripadu ze paralelne s vetrakem zapojis potenciometr a ten pak vytocis na 0 Ohm :) )
SC
tech 7 V je bezpecny hodne lidi to takle ma a este se jim nic nestalo normalbne zapoj cerveny z vertraku na zlutej od zdroje a cerne na cervenej a bude to v cajku
no nevim, ja bych to nedelal
SC
Funguje ale ma to nejake obmedzenia - napr. ze 5V vetva musi byt zatazena aby to chodilo, inak ochrana zdroja hned vypne. A tiez to nie je uplne bezpecne - ak sa ten ventilator vyskratuje tak mas 12V na 5V vetve co moze odpalit vsetko mozne.
Lepsie je tam dat za par korun vykonovy odpor vhodnej hodnoty - navyse to mozes mat spomalene ako chces.