Ma smysl delit disk na 2 partition za techto podminek .....?
Cus
Mam 80GB WD USB 2.0 . Stavim si ted PC na net na stahovani (DC atd) a z historie vim, ze se disk na ktery se 24 hodin denne uklada pomalym zpusoben data, je strasne fragmentovany tj. pomaly.
Protoze to ma zaroven byt i systemovy disk a neustale delat defragmentaci se mi nechce, zajimalo by me, zda by nepomohlo ho rozdelit na 2 partition jednu na system a druhou kam by se ukladala stahovana data. Resp nevim, zda za takovychto podminek se zasv*ni jen jedna partiotion nebo cely disk.
Dva disky tam mit nemuzu a ani nechci.
Predem dik za pomoc.
J.
Re: Ma smysl delit disk na 2 partition za techto podminek ..
Citace:
Původně odeslal Jucha
Cus
Mam 80GB WD USB 2.0 . Stavim si ted PC na net na stahovani (DC atd) a z historie vim, ze se disk na ktery se 24 hodin denne uklada pomalym zpusoben data, je strasne fragmentovany tj. pomaly.
Protoze to ma zaroven byt i systemovy disk a neustale delat defragmentaci se mi nechce, zajimalo by me, zda by nepomohlo ho rozdelit na 2 partition jednu na system a druhou kam by se ukladala stahovana data. Resp nevim, zda za takovychto podminek se zasv*ni jen jedna partiotion nebo cely disk.
Predem dik za pomoc.
J.
Tak to hazej na NTFS partici, slysel jsem ze u ni neni fragmentace tak nutna jako u FAT32
Citace:
Původně odeslal Apokeus
Tak to hazej na NTFS partici, slysel jsem ze u ni neni fragmentace tak nutna jako u FAT32
tady NTFS nepomůže už z principu zabraňovaní fragmentace NTFS a způsobu zápisu stahovaných dat pomocí dc++ :|
k otázce: dc++ má položku "use antifragmentation method for downloading"...to tvůj problém vyřeší :wink:
anebo tebou zmiňované rozdělení disku na dva oddíly...
Citace:
Původně odeslal Jucha
Cus
Predem dik za pomoc.
J.
Ta fragmentace dat neni v pomalosti ukladani ale protoze z DC stahujes nekolik ruznych souboru najednou.
Samostatna systemova partition je rozumna vec.
NTFS urcite na obe partition, pokud neni specialni duvod se drzet FAT32.
"use antifragmentation method for downloading"... sice vyresi problem s fragmentaci, ale jsou pak vetsi problemy pri napojovani spadleho downloadu (dost casta korupce dat, rollback nepracoval dobre, no treba uz je to v novejsich verzich opravene)
dobre je DC++ nastavit velky Write buffer, treba na 8MB a vic, pak se zapisuje kazdy soubor po vetsich spojitych kusech