-
Bootování Woken
Prosím o radu mám problém na disku mám dva systémy winxp+winme každej systém je na jinym disku xp na novém me na starém.Netuším jak udělat aby mi šlo bootovat i me.Xp byly nainstalovány dřív než me.Zkoušel jsem udělat reinstal xp aby poznal ještě jeden systém a umožnil mi to v boot loadru přehazovat systémy a nepovedlo se.Chtěl bych od někoho radu jak to vepsat ručně do boot loadru.Dík
-
Jo ještě informaci xp jsou na disku s c:\NTFS a me na e:\FAT32 katže jestli někdo bude radi boot manager tak prosím aby běhal na NTFS a byl zadarmo.
-
boot magic / sucast paprtition magicu /
-
Nejde tu cestu (+ nějakej text na vybírací obrazovku) na ME napsat jenom do souboru boot.ini?
-
Nejlepsi Bootovaci manager je XOSL 1.1.5CZ. Podporuje vsechny winy,linux...FAT16.....NTFS.... :-) A je zadarmo!!!
-
Jenže je tu malý(velký) problém XOSL potřebuje jako většina boot manažerů dos a já mám na c: NTFS a měnit to nebudu.Potřebuju prostě radu jak to napsat do Boot loaderu aby mi to šlapalo.Zkusím ještě partition magic ale nechci tám mít zbytečně další manager když XP ho maj už v sobě.HELP Dík :?
-
Skus System Commander 7, mozno si poradi s NTFS, ale neskusal som (mam vsade FAT32), teoreticky by to malo fungovat, ked sa to da instalovat aj z OS XP...
-
...no da sa to urobit aj tak, ze po spusteni PC zmacknes "boot klavesu" napr. F11 /samozrejme to zalezi od vyrobcu dosky/ vyberies z ktoreho disku chces bootovat :wink:
-
Být to v Linuxu, tak bych příkazem dd zkopíroval prvních 512 bytů té partition s WinMe a přidal řádek s volbou WinMe do boot.ini a odkaz by byl na ten 512-bytový soubůrek včetně plné cesty. Možná by to zvládl nějaký linux, který se spouští z CD. Předpokladem je, že ta partition s WinMe je bootovací (což asi určitě je).
-
Tak jsem to vyřešil prográmkem OSL 2000 a vše je ok,ale díky všem.