Zaujima ma ,ci je mozne aby BIOS, CPU-Z a pod. hlasili iny procesor ako je v systeme, napr. P4 namiesto CELERON?
Printable View
Zaujima ma ,ci je mozne aby BIOS, CPU-Z a pod. hlasili iny procesor ako je v systeme, napr. P4 namiesto CELERON?
Povieš nám, načo to potrebuješ? ;D
Ja by som to videl v modifikácii BIOSu
imho to nejde, lebo cpu-z to cita priamo z mikrokodu procesoru, takze tam nesfalsujes nic ..
MadCap
Pytal sa ma znamy (lamka nepozna OC4um, tak sa musim pytat ja).
Modifikací biosu by to šlo klidně si můžeš upravit i CPU microcode update, dokonce můžeš biosu "nařídit",aby vracel jiné CPUID.Citace:
Původně odeslal MadCap
Procesor by se pak detekoval BIOSem i programy pod jakýmkoliv OS jinak...
Třeba u AMD AthlonXP series procesoru jde změnit string name a při troše námahy jde udělat aby se vracelo jiné CPUID. Ale nač by to někdo dělal, že :mweheh:
aby se chlubil ze ma P4 ... nebo Athlona XP a ukazoval ten "nizky vykon" :DDDDCitace:
Původně odeslal Spec
2 Spec: njn, ale detekciu velkosti L2-cache asi neoklames ani FSB u P4 , alebo ano ???
Ne. Změnit CPUID nelze, to je napevno nastavené. Změnit ho umí pouze VIA C3, ale Intely a AMD ne.Citace:
Původně odeslal Spec
Namestring - u Athlonu ho programuje BIOS, na Intelech není vůbec (platí pro P3) nebo je napevno (P4).
Microcode update - Athlony XP Thoroughbred a Barton (tj. i Applebredy a Thortony) microcode update nepoužívají z důvodu bugu v BIST, takže ani žádná změna chování takhle nepřipadá v úvahu.
IMHO je evidentní na co to chce - rád by prodal Celer, co se bude tvářit jako P4 a nechutně na tom někoho okradlCitace:
Původně odeslal iPoK Xpert
rned nejak moc do toho vidis nezda sa ti? ???
MC
možná se pletu, ale nenapadá mě jiné využití toho co chceCitace:
Původně odeslal MadCap
No já si pamatuju, gdyž jsem měl mezi prvníma celeron-T 1.2GHz a ten se v biosu hlásil jako P3 1200MHz a všichni na to koukali, a pak gdyž jsem ho přetočil na 1.6GHz tak všem spadla čelist, ale pak jsem jim to vysvětlil, a pak už byl novej bios a už se to hlásilo normálně... Ale myslím, že CPU-Z mě to hlásilo jak Pentium PRO,2,3 nebo tak nějak, ale byla to nějaká stará verze...
Ale netuším k čemu je to dobrý, jedině aby moch před známyma machrovar, že má celerona a přetočil ho na 3GHz a chce se ukázat jako P4... ale je to jenom moje spekulace