Re: Sapphire 9600XT z Alzy
Citace:
Původně odeslal Levhart
Ve ctvrtek jsem znamemu zakoupil do budouciho kompu v Alze Sapphire 9600XT grafarnu.
Zbytek komponent ještě nemám a tak jsem ji strčil k sobě (místo R9000pro docela rád :-) ) No a dneska ráno jsem si všiml, že mi něco v kompu chrčí. Tak jsem otevřel komp a zjistil jsem, že to dělá grafárna :-(
Větráček se točí, ale chrčí. Asi tak jako můj ex-větrák ve zdroji. Jen mě udivuje ta rychlost - většinou větrákům trvá, než odejdou.
Takže ji vezmu na reklamaci, doufám, že to bude v pohodě - chrčí těsně po zapnutí, ne po delší době. Nebo ne?
Díky za postřehy.
Nějak jsem nepochopil, čeho si žádáš. Já ti můžu jen potvrdit to, že větráky na Sapphire kartách stojí opravdu za houby (někdy pak taky není možné kvůli ztrátě záruky namontovat jiný pasiv kvůli chybějícím otvorům pro montáž - např. 9100) a celkově si nikdo v Sapphire s nějakým dodržováním specifikací (128/64bit) moc hlavu neláme. A ano, odcházející větráky rámusí nejvíc po zapnutí, než se trošku rozehřejí zbytky maziva (bylo-li tam vůbec, v opačném případě vrčí trvale).