Narazil sem na tento prográmek a chtěl bych se zeptat uživatelů jestli má nějaký "hmatatelný" výsledek při jeho používání. Co sem pochopil tak se s ním spravuje paměť a dá se snad cachovat disk a podobně.
Díky
Printable View
Narazil sem na tento prográmek a chtěl bych se zeptat uživatelů jestli má nějaký "hmatatelný" výsledek při jeho používání. Co sem pochopil tak se s ním spravuje paměť a dá se snad cachovat disk a podobně.
Díky
Výsledok je dosť hmatateľný, ak sa s tým človek pohrá, veľmi ľahko si môže znížiť výkon systému ;D
Presne to som zistil aj ja ;D Vo Windows ME sa mi najlepsie osvedcilo default nastavenie cache.
na druhej strane, s dobrým nastavením sa mi výrazne skrátilo spúšťanie aplikácii a obmedzilo sa swapovanie :!:
Pro hry Battlefield Vietnam a LockOn potřebuju co nejvíc volné paměti. Tento program de asi obráceným směrem ne? Volnou paměť používá na urychlení disku a tak. Takže asi nic pro mě. Nebo dá se tam nějak nastavit, že při práci má kešovat a při hraní her paměť uvolnit?
sú tam tuším rôzne presety, napríklad CD Writer, :arrow: Gamer a podobne, tak by ti to mohlo pomôcť
yap su tam profily, ale podla mna to nepomoze az tolko.... :!:
podle mojich zkusenosti do toho radsi nevrtejte... kupte si radsi novou ram,CPU nebo HDD s 8MB cache a jste za vodou :-)) softwerovy tweak neni spatny, ale cacheman umi dost veci zmrsit...
Nie je az taky zly, LEBO fooking windoze si po starte kusne napr. pri 256MB RAM okolo 50MB pre disk cache. A cacheman to vie pekne obmedzit. Sice nepouzivam tento program (ale TWEAK ALL) ale kesku pre disk pekne odrezem na max. 16MB. Nechcite vediet kolko si system vezme z 512MB.
Už z logiky věci vychází, že v případě těchhle aplikací proti sobě vždycky stojí dvě věci - např. volná paměť vs. rychlost disku. I mě se ve výsledku asi nejlíp osvědčilo defaultní (nebo skoro odpovídající) nastavení.
Jinak paměť je možné vyčistit - např. Tweakem (dá se nastavit i perioda, kdy to dělá sám), ale že by někomu (mimo benchmarků) těch obvykle 5-10 procent k něčemu bylo, o tom dost pochybuju :!:
No a co, ze mas 50MB cache ??? Vsak pamat je na to, aby sa vyuzivala - ked ju nealokuje ziadny program, tak nech sa pouziva ako cache. A ked tu pamat treba, tak cache sa zmensi. Mne cache narastie aj na 300MB, ked vela kopirujem.Citace:
Původně odeslal iPoK Xpert