jen me to tak zajma? del se dival na homepage OCZ a tam maji 500MHz ale sami 3-3-3 atd, proste nic peknyho.
Printable View
jen me to tak zajma? del se dival na homepage OCZ a tam maji 500MHz ale sami 3-3-3 atd, proste nic peknyho.
Top BH-5ky sa dostanu pri tychto casovaniach na 480-500MHz, ovsem to si v drvivej vacsine ziada napatia okolo 3.2V, co sa nie kazdemu paci... Teda chce to dobry kus RAMky s BH-5 cipmi, stastie a dosku, ktora umoznuje pustat do RAMiek viac ako 3V... Inak sucasne Intel platformy nijako extra nebenefituju z dobrych timingov, vacsinou sa oplati ist po vacsej FSB/MEM frekvencii ako po dobrych timingoch.
tak to je teda blbost. uz sem tady kdysi daval odkaz ze 200mem a agressive timming je v aplikacich/hrach casto o neco rychlejsi nez 250mem a slow timming. samozrejme pri stejny fsb (250)Citace:
Původně odeslal sisi
Naprostý souhlas, svoje dostanu na DDR500 při časování 2.5-4-4-8, ale rychlejší to není, stejně tak při DDR480 a 2.5-3-3-8 ...Citace:
Původně odeslal LookAS
jj, nebo moddnout desku...Citace:
Původně odeslal sisi
btw.: top bh-5=viz podpis :wink:
az prijdou objednany veci na vmod, tak dam vedet
Ok, ok, len ma neukamenujte... :wink: nevedel som, ze aj na sucasnych P4 platformach je to taky vyrazny rozdiel.
OT: Treba metku.net - link - je docela dobrej graf, kterej potvrzuje, ze mas pravdu :wink: Ale na AMDcku je to trochu jinak ??? Vetsinou mne frekvence prinesese vetsi propustnost nez latence....nechci z toho delat zadny zavery :!:Citace:
Původně odeslal LookAS
ad: best sou BH-5 - viz ten test (odkaz vyse) na metku.net to jenom dokazuje: 250 CL2 2-2-5 :!: :!: :!: :o sice 3.3V ale...
Zajímavej odkaz, ale pouštět do pamětí 3,3 V, to je imho extrém, na doma nepoužitelnej (jak dlouho ty paměti asi vydrží i s pořádným aktivním chlazením ??? )
Při 500MHz a víc už je to jedno jestli je to 2-2-2-* nebo 3-3-3-*.Citace:
Původně odeslal Neller
nerek bych :roll: a kor 3-3-3, to je hnus velebnostiCitace:
Původně odeslal Frontier
Bodejť, to jsou rozdíly jako blázen, takt je občas k ničemu, zvlášť když někteří umělci vyhánějí noname paměti co nejvýš při libových časováních jako 3-4-4 :roll: Mě jdou paměti chlup nad 480, ale při časování 2.5-4-4-8 a je to na tom výkonu sakra vidět (v aktuální konfiguraci je komp rychlejší - přitom takty cpu/mem jsou samozřejmě v obou případech synchro!)Citace:
Původně odeslal LookAS
Až ti paměti poběží na 550MHz tak budeš mít asi smůlu,nic jinýho nezbyde! ;DCitace:
Původně odeslal LookAS
no ja sem dneska testoval ramky a jejich casovani-co to udela s vykonem.
kdyz sem mel ramky na 380MHz 2-3-3-5-8 a 235FSB tak byl kompl ve hrach rychlejsi nez
480MHz ramky 2,5-4-4-7-8 a 240FSB
takze je videt ze 100MHz ve frekvenci ramek je nic, proste nejdulezitejsi je casovani!
A synchro dělá taky moc dobře výkonu :!:
gdybych mel tu situaci ze mi pameti bezi na 550 cl3 taxi radsi hodim delicku 5:4 -> 440mhz a dam je na cl2, to mi zvladaj. (btw takhle sem bezel gdysi s moji 2.4c@275fsb :wink: )Citace:
Původně odeslal Frontier
Zajimave. A jaky pameti koupit misto mych OCZ ?
Jde mi hlavne o casovani cili nejnizsi latence.
Strop bude nekde na 460 DDR.
Mushkin Level 2 :wink:Citace:
Původně odeslal BRUCEF
(3.0V-DDR 466 - 2-2(3)-2-5
Nevim ale tady ty http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24946 by to možna zvládly na 450MHz.
Skoro určitě ne - OCZka mají obecně problémy, aby i při snížení taktu jely na rychlejším časování, OCZ tvrdí, že jsou ty paměti "optimalizované na takt" (tuhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24947 jsem nedonutil k CL2 na žádném taktu :roll: )Citace:
Původně odeslal 3G@L
Presne tyhle GOld jsem mel na mysli. Skoda.
Kolik stoji Mushkin Level 2 ? Z te ceny se asi posadim ;D
Cenove asi nejlepsi volba ADATA VITESTA 3 4-4-8. Nic moc, ale za tu cenu. Otazka je o kolik si pomuzu.
Corsair ma co neskor prijit s novym typem pameti XL ktery maji jet 220 2-2-2-5 a ocekava se 250 2-3-3-6 :arrow: takze se nechme prekvapit.
Ale to zase nikdo nezaplatí, jako obvykle ... :roll:Citace:
Původně odeslal Pavlis
ale maj zase docela spadnout ty dnesni LL a to uz bysme mohli ;DCitace:
Původně odeslal jan555
Sorry za OT - mě se by se asi moc nevyplatily :wink:Citace:
Původně odeslal Pavlis
Ja muzu jen napsat, ze jsem shanel nejake NOVE pameti, co bezi na DDR 400 pri 2-2-2 a muzu jen rict, ze ani takove neexistuji .... :-))))
1. Corsair LL to zvladnou, ale stoji 7000/512
2. Winbond uz BH-5 nedela, ale OCZ tvrdi, ze v OCZ Platinum EL DDR jsou stare dobre Winbond ... :-)
3. Kingston, take dela s novymi chipy .... :-(
4. V Corsair LL jsou nejake Super Samsung pameti, zjistit co tam je a shanet je .... :-)))
5. Kingmax DDR 500 (3-3-3) s chipy Kingmax zvladaji hodne agresivni casovani, objednal jsem je primo u dovozce, a co mi prislo ? Kingmax PC500 Super RAM s osazenim hynix .... Pfffff nova serie .... :-(
6. Na vsechno jsem se vyprd a sehnal jsem posledni dodavku (stare revize) OCZ ELL Dual 1G a pecu na to ....
7. Tezko mi nekdo k memu staremu BH-5 (snad je to spravne), Winbond ala Kingston, bozimu, modulu prida druhych 512 MB.....
Protoze JEDEC nesouhlasi, tak asi ani nebudou oficialne existovat PC500 pameti s 2-2-2 a ted pomalu nastupuje DDR II, takze je to jasne ....