Kamarád si chce koupit k počítači SP-HF 2.0. Jsou to repráky od Genius, měli by být ve dřevě, 500W/14W RMS, rozsah 25Hz-20KHz. Uvažuju nad tím, že si je pořídím taky. Co o nich můžete napsat? Máte je někdo?
Printable View
Kamarád si chce koupit k počítači SP-HF 2.0. Jsou to repráky od Genius, měli by být ve dřevě, 500W/14W RMS, rozsah 25Hz-20KHz. Uvažuju nad tím, že si je pořídím taky. Co o nich můžete napsat? Máte je někdo?
Asi tolko ze cez toto by som nepocuval ani pipanie winowsu. ;D .Ale zalezi na co ich chces a aky si narocny(v tom to pripade do akeho extremu si az schopny zajst).Na hudbu s tym zabudni, na hry potrebujes 5.1 so subom a na filmy to plati dvojnasobne , takze su vlastne dobre ......na nic.
A ten rozsah co tam udavaju je na smiech(subwoofery creative u sad okolo 3000-4000zacinaju okolo 40-50Hz-teoreticky).
Ale nemusis brat moj nazor vazne, pretoze uz nejaky mesiac pocuvam len s Kossami sporta pro, takze prah ktory urcuje co je dobre audio a co nie u mna pekne stupol :wink:
Padla kossa na kámen.......... ty tvoje asi nebudou za 800 stovek co?Citace:
Původně odeslal Marek
Když se ti zdá rozsah 40-50Hz lepší než 25, tak co k tomu dodat.
5.1 zvuk není všechno, mě stereo bohatě stačí.
si asi nepochpil kedze 20litrovy sub zacina na frekvenciach od 40-50Hz asi tazko bude nieco co ma len 8-10 cm stredovy reprak davat 25Hz :lol: (taketo hodnoty maju tusim suby u creative gigaworks a logitechu 680 ;D ,ak nie vyssie).Tieto co si postol budu s tazkostami mat odozvu pri 80-100hz.Citace:
Původně odeslal .Voivod.
80-100hz? No potěš klobás! Já mám v autě repro za 450Kč, který začíná na 19 Hz.Citace:
Původně odeslal Marek
Já si to z prstu nevycucal. Výrobce to takhle napsal, možná tomu trochu nadsadili, ale to já těžko poznám. Viděl jsem i jinde repráky za 350, co dávali okolo 30hz. Proto s tím jdu sem.
tak vedz ze to neni len trochu nadsadene, ale je absoutna kravina.Vyrobca si dnes napise co chce (hlavne u tychto lacnych vyrobcov , ktory sa snazia vsetko len za kazdu cenu predat sa to stava pravidlom).Ak chces nejake stereo repraky tak si kup minimalne creative T2900.Citace:
Původně odeslal .Voivod.
Vyrobcovia pri udavani tychto parametrov neklamu - iba zamlcuju fakty. Ked je niekde uvedeny takyto frekvencny rozsah bez udania tolerancneho pasma (+/- hodnota v dB), tak ten udaj nehovori vobec nic...
osobne si myslim, ze u tehle kategorie reproduktoru (repraky k pocitaci za par stovek az nekolik tisic) neni vubec dulezity jakej maj udavanej frekvencni rozsah (kterej vubec nemusi bejt pravdivej) ale jakej maj zvuk a ten si to chce vyzkouset (nekdo preferuje priserny duneni, nekdo ma rad cisty vejsky ;D )...
To je pravda - podla parametrov to vyberat nejde. Mam asi 10-rocne repraky SuperTech LX-18. Su dost male, plastove, 2x 2,5W, ale zato dvojpasmove a hlavne zvuk je celkom prijemny. Uz som pocul vselijake repraky k PC - a mnohe aj ked su vacsie, hraju horsie - napriklad "bombasticke basy" ale da sa to pocuvat najviac 5 minut...Citace:
Původně odeslal tiktak
Tak tak, osobne mam v praci na Nforce se SoundStorm stary Creative 2.1 (myslim 2100?), maly jednopasmovy satelity a asi 20cm subik), poustim si na tom radio z TV karty nebo nejaky MP3 pres foobar a zvukove je to na vynalozeny naklady (staly asi 1800,-) docela slusny, samozrejme s ohledem na cenu a pouziti, pokud nekdo chce na pocitaci solidne delat neco s hudbou, dle myho nazoru se investicim do kvalitni zvukovky, zesilovace a nejakych malych studiaku nevyhne a to uz jsme nekde na minimalne 50 000,-
Dneska sem byl u kámoše, nechal si je poslat z internetu a tak jsem to vokouk. Jsou dvoupásmový, dřevěný, maj snímatelnej kryt, jestli hrajou od 25hz zamozřejmě nepoznám, ale zvuk je perfektní. Teda určitě oproti tomu co mám doma (velký dřevený bedny z gramofonu) a proti těm 320W plasťákům, co tady měl kámoš je to špice. Jdu do toho.
5.1 nepotřebuju, filmy mě přestaly bavit už 2 měsíce po tom, co jsem pořídil DVD a u her......... na to kašlu.
No a vo to de, hlavne aby se ten zvuk libil tobe jako uzivateli a jestli ho hrajou plastaky za 200,- nebo bedny za pul melounu je naprosto jedno... ;DCitace:
Původně odeslal .Voivod.
Jen ty za pul melounu budou obecne asi trosku lepsi... ;D ;D