-
Nefunkcni name resolv
Mam RH 9.0, zatim zkousim pripojeni pres GPRS. Mobil se mi pripoji, ale uz nemuzu pingnout zadnej server, pouze adresy => nedostanu se k DNS. Co jsem vycetl v dokumentacnim projektu tak mam vsechno nastaveny dobre - snad. resolv.conf, host.conf vsude mam adresy DNS. I v /etc/ppp/recolv.conf dostanu adresy DNS tak vazne nevim. Named mi bezi. Za kazdej napad dekuji
-
Vies pingnut ten DNS server?
Named je DNS server - ten nepouzivaj, ked chces pouzivat iny server.
Inak by malo stacit nastavit to v /etc/resolv.conf
-
jo, bohuzel ho pingknout muzu. Named jsem zkousel jako posledni moznost, jenom zapnout. Melo by, to jsem nekde cetl :-( Od providera adresy dostanu, mam je v resolvu a stejne nic
-
A nemas tam nahodou fw a na nem blokovany dns? A to pingnes jen ten dns a jinam uz se nedopingnes?
-
Nemam. Pingnu kamkoliv pokud vim IP. Napsal jsem si do hosts jeden server a na ten jsem pak mohl i pres jmeno.
-
To ze ale pingnes na server, jeste neznamena, ze nemas blokovany dns. Kdyz zadas domenu do hosts, tak prevod dns->ip se deje u tebe. Pokud muzes pingnout na dns server zadanim ip, ale ne uz zadanim domeny (samozrejme po smazani daneho zaznamu v hosts), pak je podle myho nazoru pravdepodobny, ze mas na fw blokovany dns.
-
Ja vim, ale ptal jsi se kam pingknu. Nic zakazanyho neni, je to novej system, vcera jsem ho instaloval.
-
To, ze to je nove nainstalovany jeste neznamena, ze to nemuze bejt zakazany. Zkus napsat: iptables -v -L. Jinak v /etc/host.conf bys mel mit neco takovyho: order hosts, bind.
-
ja jsem to v hosts otocil. Uz to funguje. Neptejte se me proc ani jak, ale uz to jde. No, ale zakazany to nebylo na to jsem se koukal.