K7S6A + AMD XP 1800 - nizke napeti jadra
Driv jsem mel Durona 850 nataktovanyho na 1054 MHz stabil. Defaultni napeti 1.60V bylo zmeneny na 1.80V, i kdyz pri 1.70V to chodilo v beznejch aplikacich taky - jen nektery hry obcas padaly, ale na 1.80V to byl sichr. A co jsem nastavil to tam taky bylo, plusminus par milivoltu.
Ted mam ale novyho Athlona XP 1800 (Palomino). Ten ma default napeti 1.70V - aspon na to se deska nastavi sama. Jenze skutecne napeti ukazuje 1.66-1.68V. A i kdyz dam na desce 1.85V (maximum co jde v BIOSu nastavit) tak mam skutecny napeti max 1.70V. Na 133MHz FSB to jede celkem OK i ve hrach, v principu to jde taktnout i na 150MHz FSB ale chodi to jen v jednoduchejch aplikacich (vc.Sandry), cokoli slozitejsiho ho polozi (hry napr.).
Teploty:
133 MHz FSB bez zateze 48C, zatizenej 55C; chipset 35C
150 MHz FSB bez zateze 51C, zatizenej 59C; chipset 37C
chladic Titan TTC-D5TB(TC) s termoregulaci
Je mi podezrely to napeti - je to zdrojem nebo deskou? Zdroj je 250W original v case Nokia, na 3.3V ma tusim 10A. Libi se mi na nem tichej vetrak :wink: s termoregulaci. V compu jsou dva maly disky a vysmahovacka..
Re: K7S6A + AMD XP 1800 - nizke napeti jadra
Citace:
Původně odeslal nickson
Driv jsem mel Durona 850 nataktovanyho na 1054 MHz stabil. Defaultni napeti 1.60V bylo zmeneny na 1.80V, i kdyz pri 1.70V to chodilo v beznejch aplikacich taky - jen nektery hry obcas padaly, ale na 1.80V to byl sichr. A co jsem nastavil to tam taky bylo, plusminus par milivoltu.
Ted mam ale novyho Athlona XP 1800 (Palomino). Ten ma default napeti 1.70V - aspon na to se deska nastavi sama. Jenze skutecne napeti ukazuje 1.66-1.68V. A i kdyz dam na desce 1.85V (maximum co jde v BIOSu nastavit) tak mam skutecny napeti max 1.70V. Na 133MHz FSB to jede celkem OK i ve hrach, v principu to jde taktnout i na 150MHz FSB ale chodi to jen v jednoduchejch aplikacich (vc.Sandry), cokoli slozitejsiho ho polozi (hry napr.).
Teploty:
133 MHz FSB bez zateze 48C, zatizenej 55C; chipset 35C
150 MHz FSB bez zateze 51C, zatizenej 59C; chipset 37C
chladic Titan TTC-D5TB(TC) s termoregulaci
Je mi podezrely to napeti - je to zdrojem nebo deskou? Zdroj je 250W original v case Nokia, na 3.3V ma tusim 10A. Libi se mi na nem tichej vetrak :wink: s termoregulaci. V compu jsou dva maly disky a vysmahovacka..
To napeti je kazdopadne podezrely, ja mam na K7S5A a Palomino PR1700 default 1.76 v MBM, ale musi se ti k tomu asi vyjadrit nekdo s K7S6A.
Pozoruj jestli ti to napeti VCore nekolisa, nesmi kolisat vubec ani o setinku, ostatni napeti se trosku hejbat muzou.
10A na 3.3 je hodne malo, ale u K7SxA je procak je napajenej z 12V vetve (neni na tom 3.3 okruhu, to by asi nebezelo nikomu :) kdyz ten procak ma prikon pres 50W a 3.3x10 je 33W :) )
A ty teploty na procaku mas trochu vysoky, K7S5A a K7S6A maj prakticky identicky mereni teploty, tak se to da porovnavat. 48oC v klidu je dost.
Pri teplote 55oC na procaku jsem mel problemy se stabilitou, ale pak jsem zjistil, ze nejvetsi problem se stabilitou pri vyssich teplotach v bedne prinasi blbe chlazenej chipset. Heatsink mod (podmazani pastou a prilepeni) jsem uz mel, tak jsem na chipset jeste prisrouboval vetracek a od ty doby rock stable i pri agresivnim casovani pameti. Mimochodem FSB a casovani pameti se na teplote chipsetu projevuji hrozne moc.