Mela by to byt dira do zakladny pasivu a vyrezet do ni zavit (kua jeste jsem se nepodival jakej, ale asi 3mm), aby sel ten pasiv prisroubovat na grafiku za ty dve diry po plastovych koliccich, kteryma byl pripevnen vetracek.
Printable View
Mela by to byt dira do zakladny pasivu a vyrezet do ni zavit (kua jeste jsem se nepodival jakej, ale asi 3mm), aby sel ten pasiv prisroubovat na grafiku za ty dve diry po plastovych koliccich, kteryma byl pripevnen vetracek.
jj je to 3mm na grafice.
Mám ten samej problém, ale chtěl jsem ho řešit samořeznými šrouby - půjde to vůbec??
Doporucuju udelat diru 2.5mm vrtakem - staci uplne obyc do kovu, pak proriznout 3mm vrtutem - prorezavat to az kdyz je to nasazeny na grafice jde dost blbe. No apak to vklidu tim vrutem pridelam. Mam to uplne stejne a drzi to.
http://wallot.ic.cz/pc2.jpg
nemel by to byt problem jen nevim jestli mam 3 M zavitnik....Citace:
Původně odeslal Darth Sidious
Tohle nechápu... :roll:Citace:
Původně odeslal wallot
Prořezáváš nasazený na grafice? Vždyť ty díry dělám proto, abych to mohl teprve nasadit a uchytit, ne? Navíc jakýkoliv špatný pohyb a grafika je v pr... :?
Můžeš to popsat přesněji, please?
na prorezavani bych nespolehal a uz vubec ne do tak maly dirky a tak malym sroubem ( uz vidim jaxe to smekne a lup do plosnaku ) drzet to bude ale i tak je to prasarna. Zavitnim M3 rulz.
Viděl jsi někdy moje ruce? Jestli ne, tak nevíš o čem mluvíš!!! ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal honzAK
Potřebuju funkční a nikoliv hezké řešení a nechci to zadávat nikomu jinému - jenže se dvěma levýma rukama moc variant na volbu nemám a v OBI se taky moc neorientuju... :wink: :oops: :lol:
mno samorezne do hliniku to moc nejde .. musel by sa pouzit nejaky kvalitny ocelovi srob, pretoze mosadzny akym so tom skusal to nejde (ulomi sa .. kusne sa) a inak 3mm je moc .. ja mam v gf4ti4200 2,5mm diery a diera by sa mala rezat 2mm a ono sa to ofic ma rezat troma zavitnikmi postupne ... ja som ju tam mal 2.2 a prerezavalo sa to len tym najvecsim zavitnikom 2.5kou .. ale drzi to v pohode ;)
MadCap
P.S.> v brne to spravit neviem ..
Boze to je tezky problem vyvrtat diru do hliniku vrtakem 2,5-2,8mm a pak to prejet zavitnikem 3mm...Nak
Tak sem prohrabl strojnicke tabulky,pro zavit M3 je vrtak o prumeru 2,5-2,65mm.
Jednoduchy,pak si vemes zavitniky,jsou obvykle 3 v sade :-) Zacnes prvnim tj cislo 1,pomalu to protacis,ne cele najednou,ale spis po krocich tak udelat stoupani dve a povytocit z5 a pak zase zabrat tak 2 stoupani :) Kdyz to mas hotovy,vemes cislo 2,pomalu protocis nebo po krocich a pote cislo 3(to same) a je to hotovo.Kdyby nemeli cisla,tak ten nejhrubsi je 1 a ten nejemnejsi je 3.Tendle postup je na ocel,hlinik je mekkci,takze by to nemelo bejt tezky.Hlavni je zacit spravne s 1 rovne,aby to neslo krive.Zpetny povytaceni je kuli tomu,aby se ti vytocily piliny,co jsi vyrizl a nezadirali se ti pri vytaceni zavitu,navic zaspinenej zavitnik blbe reze.
Kdo nema zavitnik,muze improvizovat ocelovym sroubem,ale neni to uplne ono.Co se tyce vrutu,ty jsou spis na jedno pripevneni,kdyz je odsroubujes a zas prisroubujes,neni to ono uplne a i na vruty doporucuju predvrtat diru,je to kov a ne drevo :-) Tak vrtani zdar ;D
Chce to pevny ruce. Nejdulezitejsi je 1 zavitnik (predrezaci) a 2 zavitnik (rezaci), tretim uz se nic nezkazi.Rezat se musi velice pomalu a ne cele najednou,aby se ten zavit nestrhnul.Preji hodne stesti.
Keď som to dokázal s mojimi rukami ja, tak to dokáže hocikto.
V Tescu som kúpil samorezné skrutky do železa 2,5x16.
V železiarstve som kúpil mini vrtáky. Myslím, že to boli 1,5 alebo 2. Teraz už presne neviem...
Naznačil som si diery na chladič podľa grafiky.
Vŕtačkou som navŕtal do chladiča tieto diery. Zlomil som jeden vrták, bo som krivo držal vŕtačku... :wink:
Do vyvŕtanych dier som naskrutkoval skrutky. Šlo to ztuha a chcelo to silu, párkrát som ich musel vybrať a odmotať ten hliník, ale zavŕtal som ich tam... Potom som ich vykrútil späť...
Dal som chladič na grafiku a skrutky šli do chladiča hladko ako po masle, keď už mali vybratú cestičku...
Potrebné náradie: vŕtačka a skrutkovač...
Se samoreznyma sroubkama je to jednodusi, ty si ten zavit udelaji samy, ale ni tak kvalitni.Do hliniku se vrta lipe nez do oceli, ale s tim zavitem je to horsi, jelikoz se snadneji znici.
Noooo, to je ono!!!!!Citace:
Původně odeslal LtK
Přesně takhle jsem si to plánoval!!! ;D ;D ;D
nehlede na to, ze za urcitych podminek mohou byt samorezy lepsi - maji vetsi stoupani a tudiz zustane vic "masa" a sroub se jen tak lehce nevytrhne. Do hliniku bych metrickej sroub pri takovymhle prumeru diry uplne zavrhnul - mrknete se do tabulek kolik tam zustane materialu ;D. Pri pouziti metrickyho zavitu do hliniku bych se pak ridil pravidlem - cim delsi sroub tim lepe :wink:
a nebo misto trech zavitniku jeden matkorez, ze :)
ja sem si v pasivu udelal trosku vetsi dirky nez sou sroubky, a pak sem ty soubky normalne prisrouboval ke grafarne dvouma nizkyma matkama a bylo hotovo, akorad sem pak musel trosku zbrousit vetracek a byl na grafarne jeste trosicku nakrivo, ale to nevadi!
To je podle me nejlepsi moznost, nemusi se delat zadnej zavit a ani se tam nemusi silou rvat samorezny sroubky.Citace:
Původně odeslal Neller
Kdo je sikovny,pouzije srouby se zapustnou hlavou(trojuhelnikovy prurez hlavy),diru na hlavu udela vetsim vrtakem do toho hliniku a z druhe strany dotahne matickou + podlozka treba.Hlavy sroubkum nikde necouhaj,nemusi se nic brousit :-)
Já jsem taky před časem přidělával CPU chladič na GPU - jednoduše jsem do CPU pasivu vyvrtal 2 díry o trošku menší než byl průměr samořezných šroubů. Pak jsem vzal velkej šroubovák a ty šrouby jsem tam prostě našrouboval a závity byly hotový ;D Pak jsem je šrouby vyšrouboval, nasadil chladič na kartu, na šrouby jsem až k hlavičkám navlíknul asi 1 cm dlouhou umělohmotnou trubičku, aby chlavičky šroubů nedosedly až na plošnej spoj a nezkratovaly kartu, nasadil šrouby zezadu do karty a jednoduše to sešrouboval. Drží to perfektně :!:
To je vsechno hezky, co tady pisete, s tim bych si asi taky poradil, jenze nejslozitejsi naradi co mam po ruce je kapesni nozik s krizovym sroubovakem, proto chci nekoho, kdo ma i vrtacku a zavitniky, poprosit, aby mi to udelal...
S tem matickama se mi to nelibi, radsi bych to se zavitem.
Pokud ses student,nestacilo by zajit ve skole do dilny/za skolnikem kdo udrzuje skolni vybaveni a opravuje poskozene veci?Ten tydle vecicky urcite bude mit :-)Citace:
Původně odeslal Razmir
Nejenom, ze by ty veci mel mit, on Ti s tim i pomuze (spis to udela cely on).
Jasne :lol: to me nenapadlo, skocim na FI MUNI za skolnikem!! :lol:Citace:
Původně odeslal Asmoo