Mam Seagate ST3120026 asi nejake 2 tyzdne a SMART sa mi zda nejake cudne, tie hodnoty http://palino.szm.sk/ST3120026.gif sa docela dost pohybuju na to ze to je novy disk. Je to normalne?? dikes
Printable View
Mam Seagate ST3120026 asi nejake 2 tyzdne a SMART sa mi zda nejake cudne, tie hodnoty http://palino.szm.sk/ST3120026.gif sa docela dost pohybuju na to ze to je novy disk. Je to normalne?? dikes
právě že u nových disků se to pohybuje nejvíc. do měsíce se to ustálí. pokud pak ne, může se to dál řešit. jinak je to v pořádku.
Nevadi, ze sa pohybuju - pokial teda stale neklesaju. Inak "Raw Read Error Rate" a "Seek Error Rate" nevyzeraju velmi pekne - ale to by mal zhodnotit niekto, kto ma nejaky podobny disk, ja nemam ziadny Seagate.
Ty hodnoty (seek, RAW) jsou celkem obvyklé, ale ty změny už ne.
Když jsem měl (už je prodaná, ale pořád spolehlivá) na překlenutí reklamace té 400BB koupenu 40GB Barču 7200.7, tak se pohybovaly tyhle hodnoty v podobných mezích - v rozmezí 60-70, ale nikdy tam nebyl skok o víc jak 5. Při nakupování jsem měl víc přemýšlet a vzít větší - ta 400BB šla stejně do kolejního PC a u té 80ky jsem chytil jediný hlučný kus v mém okolí - nepíská, ale hučí - vibruje stolem...
Jinak zkus vyměnit kabel.
No já nevim já mám už cca 2-3měsíce 160GB Barracuda 7200.7+ a ani jedna z těch hodnot neklesla za dobu co ho mám :!:
A když byl nový tak se žádný pohyb nekonal :!:
Mam presne dva tyhle disky a oba maji skoro stejne hondoty a ty hodnoty nejsou nijak vyrazne odlisne od tvych.Citace:
Původně odeslal palino99
Zkus na SMART pouzivat Speedfan, tam ty hodnoty nebudes mit cervene :-) Fitness bude asi dilek pod polovinou, to je spravne, kazda znacka disku hodnoty pro SMART vyrabi v trochu jinem rozmezi. (neexistuje standard)
Seek Error rate mam tedy kolem 79 s worst na 60, ale tahle hodnota se zhorsuje s naplnenim disku... je to normalni.
Pokles je způsobený tím, že nový disk má hodnoty všechny vyresetované na default 100. Jakmile se pustí a nahraje na něj prvních pár MB, klesne to na tyhle. Je to normální a dělá to každý Seagate.
diky za odpoved, tak dufam ze ten disk bude fungovat dobre.