Mam Bartona 2500+, TT Volcano 9 a 2 x 8cm v case, zatim zadny OC a teplota v klidu v XP 64 stupnu. Je to normalni? Nemuzete mi nekdo doporucit nejaky jiny, tichy chladic, co by to zvladal lepe? (do 700 kc)
Printable View
Mam Bartona 2500+, TT Volcano 9 a 2 x 8cm v case, zatim zadny OC a teplota v klidu v XP 64 stupnu. Je to normalni? Nemuzete mi nekdo doporucit nejaky jiny, tichy chladic, co by to zvladal lepe? (do 700 kc)
no, 64 stupnu je opravdu hodne; ja jsem s timhle chladicem chladil tbreda zhruba na 2300 a utahl to. jde o to, jestli tu teplotu bere deska ze socketu nebo primo z jadra, dal checkni, jestli mas dobre nasazeny chladic (byl by na omak vlazny nebo studeny) a dal, jestli ti nevyschla pasta mezi cpu a chladicem. btw, jaky mas otacky toho v9?
a jestli si ji tam nezapomnel dat.Citace:
Původně odeslal riksa
PS: staci tenoucka vrstvicka :wink:
O tehle problematice najdes spoustu threadu, tu na foru
Pasta urcite nevyschla, nasazoval jsem to asi pred tydnem. Otacky jsou asi na 2600. Nevim odkad to beru, ale ukazuje mi to Hardware sensor monitor, ale jsou tam 2 teploty CPU, jedna ukazuje 43 a druha 64.
A není jedno z toho teplota northbridge ??? Co ukazuje monitoring v EasyTune ???Citace:
Původně odeslal MustaF
Jinak ta teplota je fakt dost vysoká, při zachování pasívu bys ji mohl srazit celkem levně např. výměnou větráku - ideálně za redukci 80 to 120 a zpomalenou 120tkou fanem ...