Cenove a parametry vychazi tato mechanika nejlevneji (cca 3500 vcetne dane). Pali 8x na ±R a 4x na ±RW ostatni parametry jsou celkem standardni a nezajimave CD 32/16/40.
Printable View
Cenove a parametry vychazi tato mechanika nejlevneji (cca 3500 vcetne dane). Pali 8x na ±R a 4x na ±RW ostatni parametry jsou celkem standardni a nezajimave CD 32/16/40.
Taky je můj favorit, uvidíme, jaké budou první praktcké zkušenosti. Volím jen mezi ní a NECem ND-2500. Jedna z nich nahradí mého stárnoucího TEACa CD-W58E. Zajímavé - ta 4ka je starší, má napracováno a i se používá víc (a především RW), ale je v daleko lepším stavu a i kvalitněji "píše". Ale osobně si počkám na recenzi té Toshiby na CD-R serveru. To bude první dobré vodítko. S NECem (i ND-2500) mám zatím zkušenosti dobré, ale s Toshibami ještě lepší. TEAC tím, že zabalil výrobu VLASTNÍCH mechanik, mi vlastně velmi ulehčil situaci.Citace:
Původně odeslal EllE
Zatím ji (tu Toshibu) moc lidí nemá, je to novinka.
U DVD mechanik je to stale risk, protoze jakmile to nenacte stolni video a nebo jina mechanika tak je to dost zly :( , nicmene je to novinka, tak by mohla byt dobra aspon jako LiteON :DCitace:
Původně odeslal peta303
Po mechanické stránce a ohledně optiky se jí nebojím, háček spatřuju snad jen v nedodělaném firmwaru. No, třeba už se u Toshiby pochlapili ;-)Citace:
Původně odeslal EllE
Holt mechaniky kvalit TEAC CD-524E, 532EB, 540E, W54E, W512EB, W524E a W540E nebo Yamahy F1 už asi mít nebudem... A Plex Premium není DVD ;-)
Na druhou stranu - spousta lidí se vysmívalo NECu nebo LG a kde jsou teď? Toshiba má narozdíl od nich lepší renomé, takže si ho nemusí, jako musely dvě předchozí, znovuzískávat...
Podporuje vícevrstevná DVD média.....co to přesně je,umí to i Lite-ON LDW-851S ?Mám teď objednanou Liteonku a nějak nevím jestli jsem udělal dobře.
Palit na dvouvrstve media by mely umet po zmene FW vsechny DVD palirny. Pokud ovsem vyrobce takovej FW uvolni a nebo ho nekdo vytvori.Citace:
Původně odeslal jago
uz tu o tom bol thread, predpokladam ze z dnesnych napalovaciek bude realne schopnych napalovat dvojvrstvovo tak max 20-30%, technicky by to bolo mozne asi aj na viac, ale preco by vyrobcovia pustali FW ked mozu zarobit na novej DVDRW...Citace:
Původně odeslal EllE
btw. viacvrstvove DVD media podporuje samozrejme kazda DVD-ROm a DVDRW, podporuje ich citanie...
No a k tomu mému problému.....mám si koupit toho liteona LDW-851S který v této době ty dvouvrstvé DVD pálit neumí nebo jít do Toshiby o které nikdo nic neví?Citace:
Původně odeslal Markoff.tk
Kdyz uz mas chute brat si Liteona, tak proc si nekoupis 812S ?? Je novejsi jak 851S a i "rychlejsi".Citace:
Původně odeslal jago
Na dvouvrstva media v teto dobe neumi palit zadna mechanika, protoze zadne takove media jeste par mesicu se prodavat nebudou :) Az takova doba nastane tak mozna LiteOn uvolni serii novych FW :)Citace:
Původně odeslal jago
Myslim ze ted je uplne jedno jakou mechaniku koupis protoze oficialni podporu paleni na dvouvrstve media maji jen Pionnery ne?
Citace:
Původně odeslal EllE
No právě že ne....aspoň teda podle informací v e-shopu na CC http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26407
Nevím, kde ty informace berete... :roll: Dvouvrstvá média a vypalovačky budou nejdříve za půl roku a silně pochybuji, že by nějaký výrobce uvolnil firmware do stávajících vypalovaček, aby je uměly vypalovat. Proč by to dělal? To, že se občas objeví fámy v podobném duchu, jsou podle mě jen dezinformace mající za cíl podpořit prodej stávajích mechanik...