-
Nepochopený problém
Čaute. Mám taký dosť divný problém. Pri dotaze na databázu sa vypíše
Kód:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in D:\Programs\php\www\img\test.php on line 41.
Ale pritom mám databázu nainštalovanú v poriadku a tento problém sa začal objavovať až po tom čo som si raz nainštaloval XAMPP for Win32. Dik za odpoved.
-
1) se podivej co dava funkce mysql_error()
2) sem postni kod, kterej tohle generuje, z ty hlasky ti nikdo nic nemuze rict..
-
Hmm. tak to je teda dobré.. Nefunguje ani funkcia mysql_error. Vypíše to tú istú chybu, ako pri mysql_fetch_array. Pritom na nete to funguje v pohode tak aj zdrojáky musia byť v pohode, ale pre istotu
Kód:
<?php
$conn = mysql_connect('****', '****', '****') or die ('Nastala chyba pri spojení s DB');
$db = mysql_select_db('***') or die ('Zvolená Db neexistuje');
$sql = mysql_query('SELECT * FROM test');
while ($row = mysql_fetch_array($sql))
{
};
?>
-
tak to je problem s mysql serverem
povede se ti connect?
a select DB?
-
Hej cez connect a select_db to v pohode prejde. Až ten fetch_array mu vadí. a Pri tom mám mysql server nastavený tak ako som ho mal nastavený už pred tým ako sa začala objavovať táto chyba. Skúsil som aj preinštalovať mysql, php a aj apacha.
-
v tom pripade nevim..
k cemu je ten XAMPP?
-
XAMPP je kompletná inštalácia Apache 2.0, PHP 4.3.4, Mysql 4.0.17 a ešte kopa dalších vecí. A na to aby to fungovalo to stačí prekopírovať do cieľového adresára, takže žiadne úpravy registrov a podobne. A v tom nastavení by to mohli ovládať aké hodnoty??? nedalo by sa postnut nejake defaultne nastavenie?
-
tahle chyba muze mit nekolik pricin, napadaji me 2:
1) neexistuje tabulka test
2) nic v ni neni
kazdopadne totiz nekontrolujes uspesnost query, takze pokud tam nic neni, je jinej vystup nez normalne a funkci mysql_fetch_array() se to nelibi. zkontroluj to. je to jen pokus, ale treba na tom neco bude ;D
-
No tak som to trošku upravil o tú kontrolu query a fakt to vypísalo že tabuľka test neexistuje a keď som ju vytvoril tak to fungovalo v pohode, takže je to asi vyriešené. Dik moc :smoke: