myslite ze vymenou bych si nejak polepsil {vykonostne} ?
tepelne to bude lepsi urcite...
Printable View
myslite ze vymenou bych si nejak polepsil {vykonostne} ?
tepelne to bude lepsi urcite...
vykonnostne nie.
tepelne: s whisperrockem by si to neuchladil (teda myslim tie nove bartony, superlocked.)
Vykonostne urcite bez rozdilu, ale nevim proc by to whisperrock neuchladil??Myslim ze v klidu...Citace:
Původně odeslal gremlin
Jelikož jediný OC co jde je dát FSB 400 a výš a hlavně nehorázně pečou, Spire jsou špatný větráky, pro Bartona na 3200+ locked naprosto nevhodné, je nutné koupit opravdu kvalitní chladič, jinak bude teplota bezproblémů při full loadu na 65 stupních, což mi ideální nepřipadá.Citace:
Původně odeslal mrnin
Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Mno ja sice nemuzu na fsb 200, ale jedu na 12,5*172,5mhz 1,75V po 10ti hodinach prime mam 48°C a to mame na pokoji teplo.Tak mi nepride tak spatnej...hlavne cena/vykon.
No jenže ty nemáš jednoho z superlocked Bartonů... já jednoho mám a Spire Falcon RockII nebyl schopen stlačit full load pod 68C Při 2,2GHz a 1.8V (otevřenej case 21C okolí)... Tak jsem musel "trošku" připlatit... teď full load 53C se Zalmanem :smoke: Spire na tyto procáky fakt nestačí...
hm tak to pekne pecou bartici :lol:Citace:
Původně odeslal Vykuk
Stejny teploty jako ty mam pri 22stupnich v pokoji pri 1,4Vcore a default frekvencich... . S boxem topil jen o 2 stupne vic...Citace:
Původně odeslal mrnin
Ja mam tiez locknuty Barton a pri 1,9V na 2330 MHz mi hrial len na 58°C., takze az tak strasne to nie je...pri 1,7V a 2200 je to 52-3°C,,,mam tam zatial len BOX chladic
2Ssnake: to co potrebujes je RAM, nie new CPU. Hod si FarCry a uvidis, ze aj 512MB je fakt malo
Aj keby sa nehrával, tých 512MB by nebolo stratených...Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Ale hlavne aby bola rýchlejšia a mohol to potiahnuť s FSB o kus hore...
ram uz mam (+512MB, ale jen pujcenych, jsou to 266:-) ale do tydne bych mel mit 512MB 400MHz CL2.5 (CL si nejsem jisty,mozna to bude 3) ale za sqelou cenu (doufam:-))Citace:
Původně odeslal LtK
ale fsb nahoru uz asi nepujde,nasobic je 15, mam 39 tyden lock, maximum mam kolem 2.3Ghz stabilne (jestli to mozna nebrzdi agp/pci, ale to asi nezjistim, 15*166 to ani nenajede (sice A7V600 ma v manualu agp/pci lock ale cetl jsem ze tam neni...nevite jak to je????))
ty ramky 256MB co mam v popise jsou 333Mhz, takze FSB nebrzdi...
ale nebojte, ted s 768MB RAM hraju vsechno..far cry, battlefield vietnam, unreal 2004...a kdyz tam hodim ty 400Mhz tak to bude jeste lepsi
jo a jeste by me zajimalo, jestli mam dat ramky na max FSB nebo synchronne, nevim jak to je u VIA cipsetu, ale kdyz dam synchronne tak zvladnou lepsi casovani,a jestli bude lepsi mit tam jen tu 512MB 400MHz nebo tam nechat i tu 256MB 333Mhz...
sry za OT - 2alois - ? ale ty mas s 1.375V na 2500+ 48oC ??? To je zajimavy - pac ja mam 1.39V real a se SW chlazenim se dostanu (podle desky + zmena delicek pres Eagluv CPUMSR) na idle nekde kolem 32oC - 35oC, bez SW chlazeni 41oC s BOX chladicem (SW chlazeni je popsano na PCTuningu) - BTW jenom uplne blby dotaz ala OT - da se povazovat Thermaltake Silent Boost za pripadne dobrou volbu do 3400+ - 3600+ (s do +0.15V vcore)???
:eek: lol 1,8V se nediv ze to pak topi :-) myslim ze pri 2,2ghz a unosnych1,65V by to spire uchladilo....Citace:
Původně odeslal Vykuk
já ti dám lol :lol: :wink:Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
Chceš-li stabilitu míti, musíš voltáž na blbém procáku hafo přidati :roll:
Jinak při 1.65V jak ty píšeš (mmj. default voltáži) ten můj procák sice valí na 3200 i do woken, ale není stabilní... a teplota se Spire Falcon RockemII byla (než to spadlo) někde kolem 60C... což na tehdy otevřenej case není taky bůhví co :!:
2 Ssnake: Ak sa nemýlim, tak zmena podľa Eaglovho návodu s tým, že Ti bude stačiť násobič do 11, nie je nijako náročná a ani sa nestráca záruka... To by si potom mohol aj Ty podvihnúť FSB a mať takú FSB ako Barton...
Zmenu CPU by si sa možno dostal aj na FSB200+, ale aký bude mať tých 50+MHz FSB navyše vplyv na zvyšok systému je otázne... 1%? 5%? 10%? :?:
kdybych dal nasobis 11 tak procak by zvladnul 11*210 (=2310=15*154=stable nez jsem menil chladic :-() i deska by to mela zvladnout v pohode, ale horsi uz budou pameti, chtelo by to nejake lepsi ale neni penez...ted potrebuju lepsi chladic (nejlepe zalmana 7000A) a silencer na grafiku, takze asi zustanu na nasobici 15 a vytahnu maximum...doufam ze se zalmanem se dostanu aspon na 15*155, to budu spokojeny...
Já mám 2500+ lock a SPIRE Falcon Rock II a přes 60°C jsem se ještě nedostal ani při zátěži
Jenže do něj nepumpuješ 1,85V, je to Prime95 stable?Citace:
Původně odeslal apes
Barton 2500+@3200+ je rozhodně lepší než 2400+@2800+! Musí to být ale plnohodnotný 3200+(200*11)! V 3DMarku 2003 není zas tak velký rozdíl ve výkonech, ale třeba v Aidě 32 a Aquamarku je to znát!
jj to je pravda ->z vlastní zkušenostiCitace:
Původně odeslal xman.milan
-v 3D marku je výsledek naprosto stejnej, ale v aqua marku je výsledek lepší :!:
jo je lepsi, ale myslim ze se to moc neoplati menit, nejak prachaty taky zrovna nejsem, a ten narust vykonu uz mi prijde celkem zbytecny kdyz zatim stiham vse v pohode...