Prosim poradte nejaký takýto soft, ktorým by som mohol komunikovať cez net. Alebo ako by som sa mohol dostat na pc ktorý máme ešte pred pred firewallom. Ďakujem (programy ako netmeeting, VPN, Radmin som skušal, potrebujem skor niečo cez net)
Printable View
Prosim poradte nejaký takýto soft, ktorým by som mohol komunikovať cez net. Alebo ako by som sa mohol dostat na pc ktorý máme ešte pred pred firewallom. Ďakujem (programy ako netmeeting, VPN, Radmin som skušal, potrebujem skor niečo cez net)
Zadarmo jsou ruzne programy zalozene na VNC ( www.tightvnc.org , www.realvnc.org ). Existuji i podstatne kvalitnejsi komercni produkty a pozor VNC neni kvalitne zabezpecne, takze doporucuji kombinaci s SSH.
no skusal som ten VNC, alebo co to je, a bezvýsledne, proste sa tie dva pc nenajdu. Inak nejak sa mi nezdá ze by to bolo tak jednoduché. Ved to ide cez net a nie cez lan. Skuste este niekto poradiť.
Myslim ze je to hrozne jednoduche, na jednom stroji spusits server na druhem klient a zadas IP adresu serveru...v zakladu nepotrebujes nic vice.
len aby to PC na ktore sa pripaja malo vzdy rovnaku IP...
Radmin ide aj cez FW/NAT, len mu musis pustit nejaky port :) na 100% funguje ked ja doma (som za NAT) sa pripajam na PC vo worku s verejnou IP, naopak som to este neskusal. (ale myslim ze ked spravis v iptables pravidla tak by to mohlo ist)