da se nekde nastavit ktera bude pouzivana pri urcite cinnosti??(web,hry,ftp...atd) A ktera je vlastne woknama brana jako defaultni?
thx
Printable View
da se nekde nastavit ktera bude pouzivana pri urcite cinnosti??(web,hry,ftp...atd) A ktera je vlastne woknama brana jako defaultni?
thx
fakt netusite?
dá sa to nastaviť tak, že každej priradíš iný protokol, resp. nastavíš IP adresu, napríklad jedna bude mať IPX, druhá TCP/IP, a nastavíš dynamické alebo statické IP...
hmmm ... a jak ta ktera aplikace podle Tebe pak pozna, kudy ma jit ??? :roll:
jde o to ze mam dva inety...nezavisle na sobe....u jednoho mam pevny ip...u druhyho nemam pevny ip (karneval)....dafaultne jedu na pevne ip...kdyz ale zapnu karneval vsechny aplikace ho berou jako vychozi pripojeni....
kdyz mam zaply DCC a zapnu karneval do urcite doby se closne ikdyz byl DCC pripojenej pres jinej inet, kterej jede porad...a pres karneval se nepripoji (ma to ban, nemam verejnou ip)...
nedá se to udělat v HW profilech?? kdyžtak mě nekamenujte :-)
Myslim, ze HW to udelat nejde. Bohuzel toto vychazi z prenosovych protokolu. Karneval ma evidentne mensi "cenu" a nebo dela min hopu, tudiz se ta sitova karta tvari, ze zna pripojeni k inetu s mensi latenci a kratsi cestou. Proto se vyuziva. Zkus se podivat na Slunecnice.cz, nebo Studna.cz. Videl jsem tam kdysi program, ktery umel zmenit "cenu" pripojeni. Zkusim se po nem jeste podivat.
Ja to mam doma vyreseny tak, ze mam jednu sitovku na lokal a jednu na inet - to jde celkem bez problemu.
Na inet sitovce (3Com 10Mb) mam nastavenou pevnou branu, IP a DNS, protokol pouze TCP/IP.
Na lokal sitovce (onboard 100Mb) mam nastavenou pouze pevnou IP a k tomu protokoly TCP/IP, IPX a Sdileni souboru v sitich microsoft.
Tak oddelim broadcasting z master browseru na jednotlivy sitovky a kdyz nekdo leze pres okolni pocitace, tak se to konekti na tu onboard.
Zase kdyz ja lezu ven na net tak to jde pres tu 3Com.
fachci to ok :)
ale jak dva inety, to je problem. mam obavu ze to pujde tezko - mozna nakej network load balancing ...
ja by som mal podobnu otazku. daju sa premostit dve sietovky, na ktore su pripojene dve 32Kbit-ove linky tak, aby som dostal jednu 64Kbit-ovu linku? mam WIN XP Prof.
zkus nastudovat network load balancing. mrkni na knowledge base microsoftu, mozna se tam neco doctes.. ale ja osobne ti nic presne neporadim protoze jsem to nikdy neresil.Citace:
Původně odeslal Woody
Ne. Určitě ne pod Winy a když už, tak to vždy musí podporovat druhá strana.Citace:
Původně odeslal Woody
jde o to jak presne chces aby to fungovalo a co je to za linky ...Citace:
Původně odeslal KUBA
chcem, aby sa mi zlucili tie dve linky do kopy a aby som tym dosiahol dvojnasobnu rychlost. tie linky su napajane zo serveru, ktory ma wi-fi pripojenie.Citace:
Původně odeslal Fox!MURDER
a jsou to teda dve TPcka po kterejch bezi ethernet nebo co to je zac? a proc pak neudelat proste 64kbit linku misto dvou 32kbit ?Citace:
Původně odeslal Woody
ano, su to TPcka.Citace:
Původně odeslal Fox!MURDER
tu druhu otazku som vlastne aj cakal.
ide o to, ze moj provider chce za 64kbit 1000Sk a 32 stoji iba 300Sk.
chcel som to vlastne iba nejako vyspekulovat, aby som mal rovnake pripojenie za nizsiu cenu tym, ze by som si zaplatil este jednu linku.
V tvym pripade asi nemozny, bfu klientska stanice. A nemluve o providerovi, proc by to pro tebe delal :-) , kdyz ti muze prodat rovnou rychlejsi lajnu. Jednou jsem s tim experimentoval. Mozna iproute2 ??? Kdo vi.... Kazdopadne se mi tehdy podarilo synchronne rozdelit zatez na dve NIC... Takze ti vlastne moc neporadim ... :?
jj iproute2 neco tak:
ip route add default nexthop via a.b.c.d dev eth0 nexthop via 1.2.3.4 dev eth1
Ale otestovany to nemam.