Caute, naco je prosim vas pri vystavbe siete patch panel ? poradte nejaky link alebo mi to objasnite na 3 vety...lebo ja vobec neviem zdovodnit naco ho tam....budem veelmi vdacny...a mudrejsi
dikes
Printable View
Caute, naco je prosim vas pri vystavbe siete patch panel ? poradte nejaky link alebo mi to objasnite na 3 vety...lebo ja vobec neviem zdovodnit naco ho tam....budem veelmi vdacny...a mudrejsi
dikes
Patch panel je panel s portama do rackovy skrine. napr ja prodavam 24,32,48 a 64 portovy patch panely - Takova "placka" montovatelna do skrine s polem RJ45 konektoru zapredu a z druhy strany ma takovy jezky na zapojeni kabelu :) Zejtra v praci sem muzu prdnout obrazek kdyz na to nezapomenu.
... muzou bejt patch panely samo i na opticky konektory, ale castejs se pouzivaj na metaliku
mno a na co je.... do racku privedes kabelaz z baraku, pozapojujes to prave do toho patch panelu (zastrkujes holy dratky do tech jezku). Pak switch propojis kratkejma kablikama s tim panelem dle potreby :)
P.S.: Nemlat te me za nepresnosti :P
Hoď sem fotku toho ježka ať taky vidim, jak to tam funguje. dík :-)
a kde je problem pichat to rovno do switch-a alebo ineho aktivneho prvku ??? ja viem ako to vyzera, aj som to videl nainstalovane, ale neni tam zbytocna strata na dalsich prepojkach, na zariadeni, na konektoroch ? proste otazka znie: NACO ?
Na to, aby v tom nebol bordel. Napriklad u nas v robote ide zo steny 24 kablov (mozno aj viac) pekne do patch panelu. V jednotlivych miestnostiach su na stenach ocislovane TPckove zasuvky, na paneli su tie iste cisla. Takze ked zapojim pocitac napriklad do zasuvky 6B, tak v racku prepojim kratkym kablom vystup 6B so switchom.
takze, nema to nijaky technicky zaklad a siet bez toho bude normalne fungovat...ide cisto len o "organizaciu prace" ak som to spravne pochopil. Co sa stane ak navrhnem siet so 60 pocitacmi a budem to pichat rovno do switcha ? bude to nejake velke porusenie noriem o budovani sieti ? Ide o cenu, ale zas nechem vyzerat ako nejaky mantak, ze ked sa na to niekto kukne a povie: "ty vole, ved tam neni patch panel...to ktory dement to robil..."
Naco ? Ten panel slouzi jako rozhrani mezi pasivni a aktivni infrastrukturou. Vem si, ze mas v rozvadeci zakonceno rekneme tri sta zasuvek, tretinu zapojis do aktivniho prvku, tretinu do telefonni ustredny a zbytek je treba rezerva. Patch panel ti zajistuje flexiblitu pri prepojovani. Nehlede na to, ze horizontalni rozvody jsou standardne delany z "dratu" (solid copper), ktery se dost problematicky cvaka na RJ45 zastrcky (teda existuji i specialni RJ45 plug konektory, ale zadna slava) a navic neni urcen na to, aby se s nim moc hejbalo. Naopak propojovaci kabely jsou delany z licny, takze tam s timhle problem neni tj. kabel od zasuvky ukoncis v patch panelu a dal pokracujes patch kabelem z licny na ktery neni problem dat RJ45 zastrcky.Citace:
Původně odeslal Kil
Tady najdes prospekty RDM, jednoho z renomovanych kabelaznich vyrobcu... http://www.rdm.com/381/629/630/664/683/686.asp
Ked to nerobis doma do bytu (asi nie, ked na 60 pocitacov ;D ), tak by tam ten panel mal byt. Inak v tom bude taky hrozny bordel, ze uz nikdy nezistis, ktory kabel je od coho, nehovoriac o tom, ze dostat 24 tvrdych kablov do switchu je dost velky problem.Citace:
Původně odeslal Kil
To je presne to, co povie ten, kto tam bude chciet/musiet nieco opravit.Citace:
Ide o cenu, ale zas nechem vyzerat ako nejaky mantak, ze ked sa na to niekto kukne a povie: "ty vole, ved tam neni patch panel...to ktory dement to robil..."
no, presne taketo vysvetlenie som potreboval...dakujem...viem ze na toto forum sa mozem spolahnut :-) ak by niekto este mal nieco o tom , tak piste, nech sa vzdelavam
tak takhle vypadal nas rack pred a takhle po
uklidu ;)
popis:
1) vyvod z tlf ustredny
2) a 3) PATCH panely ;) (2 pro prizemi a 3 pro 1. patro)
4) switch
jinak jak tam couha z modryho panelu asi osum kabelu, tak to je presne ukazka toho, jak by to vypadalo, kdyby patch panel nebyl. takovejch sedesat kabelu v lepsim pripade s visackama ;D
Ty voe to fakt si myslel normálně dělat rack bez patch panelu ??? :eek:
Jinak nevim jestli se to tu nepsalo,ale ten ježek se krimpuje narážečkou a u těchhle kontaktů strašně záleží na značce patchpanelu poněvadž třeba FULL vyrábí superlevný patch panely,ale půlka drátů z toho vypadá hned po nakrimpování :?
global: taky je moznost do panelu dat "keystone" zasuvky - ty se nezarezavaj nozem, ale jen se zacvaknou vlastnim udelatkem. prijde mi to lepci, nez zarezavaci. (btw sou to ty modry na ty fotce vyse)
Rack s vyvodama na 60 pocitacu bez patch panelu nemyslitelne ... jinak patch panel pro optiku tez byva oznacovan jako opticka vana ...