Jake mate zkusenosti s plackama od firmy Multidisc ?
Vsude o nich psali relativne slusne, na cdr dokonce, ze jsou vhodne pro dlouhodobe uchovavani dat. Tak se mi nak po roce zacinaj celkem s**t :(
Printable View
Jake mate zkusenosti s plackama od firmy Multidisc ?
Vsude o nich psali relativne slusne, na cdr dokonce, ze jsou vhodne pro dlouhodobe uchovavani dat. Tak se mi nak po roce zacinaj celkem s**t :(
ja mam s Multidiskama jen dobre zkusenosti...v podstate kamos co mi pali CD tak 4roky pouzival jen Verbetimy a Multidisky...a posledni rok a pul jen Multidisky...Vsechny jdou nadherne precist a dokonce i ty co mam od nej ty 4roky...Sam tedka pouzivam na zalohu dat Multidisky (Utragreen MX)...Jsem s nima spokojen...
BTW nedávno tady tahle debata už proběhla. Jaxem pochopil, tak se OC membeři dělí na dvě poloviny: jedni mají s Mutidisky jen ty nejlepší zkušenosti (žádné CD se jim nezkazilo ani při delším používání a jsou to docela levná média) a druzí na ně nadávají, že se jim docela dost médií této značky pokazilo. Já se osobně řadím k první skupině a myslím, že ti druzí buď neumí vypalovat ;D nebo pálí na 16xmédia 48xrychlostně a pakd se diví.. ;D :roll:
Tak ja patrím k tej druhej skupine: kamoš mi napálil 90min Audio na Multidisc, a vo veži mi to preskakovalo nonstop :evil: :evil: :evil: Dnes som od neho dostal späť 50SK, tak som :D
2e1: rozhodně bych to neviděl jako chybu média .. ;)
Já s nima mám jen ty nejlepší zkušenosti. Používám je na filmy a hudbu a vypálil jsem jich stovky. Nenarazil jsem na nejmenší problém a i v mojí mechanice hodně citlivé na vibrace jedou naprosto v pohodě.
E1: Ja nevim, ale ja bych nikdy nepalil audio co chci prehrat ve vezi na vic jak 74minutovy medium. 90minutovy media mi nebere ani zadna z mechanik co mam.
jesne sou to skvely media a lidi co na ne blbe palej tak to maj zpraseny a pak se divej a svadej to na media.
Mohl by mi nekdo vysvetlit pojem "blbe palej" ???
Jinak si myslim, ze se k tem cedesum chovam celkem slusne. Kamos mi rikal, nepal na to, odejdou ti. U nej jsem videl cedecka bez jakykoliv posetky proste na sobe, tak jsem si rikal, no ani se ti nedivim :) a ted to prislo :(.
vypalku mám už 5let (né porád tu stejnou ;D ) A upustil jsem od značek, Princo, Imation, Verbatim, TDK, Samsung a zůstal jsem u Multidisků. Nestalo se mi, že by je někdo neprečetl (u jiných značek se to stavalo). A pokud je nepřečetl tak nepřečetl vůbec nic, ani originál. A cena je taky dobrá.
multidisky suckzzz!!!!!!
po roce mi polovina medii vodesla-vubec nejdou precist!!
Zhruba po 2 měsících od vypálení se začala loupat vrchní vrstva a v CD vznikaly díry (šlo vidět skrz), celková špatná čitelnost. Média páleny plextorem, teacem a nějakým asusem, vše se stejnou vadou.
Amen. :roll:Citace:
Původně odeslal Braindead
CDcek jsem "zalohoval" ;) opravdu hooooooodne, takze si myslim ze palit umim, i kdyz co je na tom sloziteho.... a je to palene v Teacu (takze zadny shit) a mam s nima problemy.
Je to palene 4x na 12x media, neposkrabane, jen se z nich casto cetlo.
Asi to bude tema rukama. ;)
No vidis a jsme u jadra veciCitace:
Původně odeslal Lopan
:lol: :lol: :lol:
zkousel jsem ruzna media a nejakou dobu jsem palil i na Multidiscy, ale zjistil jsem u nich vysokou citlivost na světlo - byly bez jakéhokoliv vrchního filtru, takze jim slunecni svetlo dost vadilo (za oknem)
naopak ze zacatku jsem palil na Kodaky a 7 let stary medium tady mam na slunicku a de z nej cist porad
ted pouzivam Imation 48x a zatim spokojenost, tak ufidime co do budoucna - ale to budu spis hodnotit DVD media :)
jj, moje rec, citlivost na svetlo je u multidisku fakt kruta-mel sem naky cedo asi pul roku ve vezi(pruhlednej vrsek) a to cedo pak bylo celu zlutooranzovy a nic ho necetlo
Uplne nejlepsi media jsou od Tayio Yuden (ale jenom ty ty stary Cyaninovy)! Ted se treba prodavaj jako Verbatim myslim Pastel Disc v Monime za asi 18Kc. 48x zvladaj v pohode bez jedinyho necitelnyho sektoru. A ta zivotnost... 8-)
Ja mam zkusenost hlavne s Verbatimkama. Ale v posledni dobe jsem nakoupil par Multidiscu Supergreen 99 min. a pripadaji mi nejak hure dilensky zpracovany. U jednoho mam na vrchni strane takovej dulek. Skoro vsechny, kdyz se na ne podivam zespoda tak, aby "delaly duhu" maji stopy u vnejsiho kraje takovy zvlneny. No ale nejaky jsem uz vypalil a vypalovacka (narozdil od DVD mechaniky) je cte v pohode. Mam doma jeden starsi CD-R Multidisc 12x a ten mi vyse uvedene jevy nevykazuje. Vsechny media jsou samostatne v krabickach. Taky me prekvapilo, ze krabicky nebyly zabaleny v celofanu.
Jak muzes posuzovat zivotnost u disku, ktere umi 48x, kdyz se tyto rychlosti nepouzivaji ani rok?Citace:
Původně odeslal BDs
Ale k mym zkusenostem. Palil jsem skoro na vse (hlavne Verbatim, Imation a Samsung) a OK. Multidisky pouzivam dost, protoze jsou levny. Mne osobne se zadny MD nepodelal, ale uz jsem u kolegy take videl Multidisk 80min s odloupnutou horni vrstvou. Btw. je to bez odrazove vrstvy vubec citelny?
Asi tezko. Laser se pak nema od ceho odrazet a prochazet zpatky cockou.Citace:
Původně odeslal Harry
Ted jsem koupil 90 min. Multidisc, vypalil a Pioneer se zase nechyta. Asi se na ty 90 a 99 min. media vykaslu. Zlaty Verbatimy (myslim ty stribrne) :)
Ano, nenechávat na světle(zezelená to), musí se k nim dobře chovat, oni se vám odmění kvalitou.
jj, přesně tak, cédéčka nejsou vyráběný jako sluneční filtry. Když někdo nechá ležet cédo rok na okně bez jakékoli ochrany tak se nelze divit, že z něho nejde číst. Mně osobně horší UV filtr u Multidisců nevadí. Možná jsou moje kladné zkušenosti s Multidisky způsobené tím, že mám všechny céda zavřená buď v šuplíku nebo v neprůhledným obalu.Citace:
Původně odeslal Špeta Marek