chci si koupit novou desku. mam vyhlidnutou MSI KT4 ULTRA BSR VIA KT400 Socket A AMD DDR nebo by jste mi doporucili nejakou jinou. diky za pomoc.
Printable View
chci si koupit novou desku. mam vyhlidnutou MSI KT4 ULTRA BSR VIA KT400 Socket A AMD DDR nebo by jste mi doporucili nejakou jinou. diky za pomoc.
s touhle deskou na zahranicnich forech dost lidi reportuje problemy s ruznejma vytuhama a ztratama dat pri prenosu z jednoho IDE kanalu na druhej
Sa mi zda ze aj niekto z clenov OC fora mal podobny problem ako popisuje Deekay...pozri ine thready v tejto sekcii o KT od MSI.
podle toho co s ni chce delat jestli OC trak vem epox soltek asusCitace:
Původně odeslal Bohy
msi bejt tebeou neber
toho ASUSe bych mozna skrtnul :(Citace:
Původně odeslal Voky
Bohy : jedině Epox,MSI je (značkový) šrot. Vždycky sice vydají jako první nějaký nový čipset,ale pak to tak podle toho vypadá,krom toho že mají pěknou krabici k desce,tak nic jiného pěkného jsem na těch MSI deskách nezpozoroval.
MSi KT4 Ultra BSR momentalne vubec nejsou, takze pokud do Vanoc muzes na ni zapomenout. EPOX jsou OK, ale zajimavy jsou i desky Gigabyte, treba VAXP - mimochodem budu presne ten kus deksy, ktery byl na testu v CHIPu :-D
Tak tuhle desku mam a presne problemy co se tu zminovaly. Ztrata dat pri prenosu dat z jednoho IDE na druhy. Vyresila to nova ksanda. Alespon doufam.
Prisel jsem tak o prad filmu, shit. a dost fotek z rodinyho alba je ponicenejch.
Hodte sem nejakej link na ta fora kde se resily problemy se ztratou dat pri prenosu.
Diky
Jucha
2Jucha
s novou ksandou to nema vubec nic spolecnyho...
...je to problem 133 FSB -vs- southbridge...
jinak fora, kde se tenhle problem resi, jsou to temer vsechna: amdforums, viaarena, msiforum apod...
l0t
co jsem vymenil ksandu je vse ok. Ta co byla u desky byla spatna a ja prisel o dost dat. Rebootovalo se mi to pri kopirovani z jednoho disku na druhy v lepsim pripade jen zaseklo. Co jsem to vymenil je vse ok. Mozna je tam i jiny problem ale ja mam od te doby vyreseno
Jucha
tak fakt ne
Prave jsem udelal test a modra obrazovka
CO s tim
Pomuzou nove ovladace nebo bios?
Jucha
2Jucha
bohuzel :/...nepomuze nic jinyho nez stahnou FSB, bo desku vyreklamovat...
stahovat FSB je na picu, ptz si degradujes vykon, takze .. :/
[EPoX ruleZ]
l0t
HMM MSI ma sice stabilne dosky ale nedotiahnute do konca. Ja som mal poslednu MSI K7T Turbo R a povedal som ze MSI nikdy.
Jo, nejlepší by bylo to reklamovat, protože na MSI u nás tohle ještě neřešili. Alespoň ne ve většim měřítku. Kusový závady jsou běžný ( mam na ně obvzláště štěstí ;-) ). Zatim se o tomhle problému hodně mluví, ale ani výrobce nezaregistroval větší problém. Pokud to tedy dělá, reklamujte to, jinak se s tim nehne.
jenze jak zjistit, ze to je opravdu deska a ne treba zdroj nebo pameti nebo co ja vim
Bohuzel za sebou nemam sklad nahradnich dilu a kupoval jsem to po kusech a skladal si to sam
Jucha
2Jucha
tim lip se ti to bude reklamovat...proste jim rekni, ze je to podelany, cim to je a ze si misto toho vezmes MB od jinyho vyrobce...
...a bud si jistej, ze je to MB!
l0t
To tvýmu prodejcovi řikat nemusíš ;-) Prostě mu řekneš, že si vyměnil všechno a bez výsledku.Citace:
Původně odeslal Jucha
Musis si vybirat prodejce nejen podle ceny, ale i podle zpusobu vyrizovani reklamaci a servisu. Doporucuju dovezt celej pocitac a nechat otestovat, je to lepsi nez zkouset jednotlive casti. Ovsem do Vanoc to asi nevyresis, zadnej prodejce ted nema cas a to jeste dneska chodi lidi a chcou pocitac okamzite do Vanoc.
Tyhle desky nebrat-jedna mi vubec nenabehla,druha odesla po 3 tydnech provozu i bez taktovani-ted mam Epoxe a je klid
Novej bios 1.2 to vyresi. Odzkouseno. Uz jsem myslel, ze to rozflakam...Citace:
Původně odeslal Jucha