Je lepsi nechat tuhle polozku v BIOSu vypnutou, nebo ji zapnout ? Zapnuty by to melo sice snizit elektromagneticky vyzarovani PC, ale zvedne to stabilitu OC systemu ?
Printable View
Je lepsi nechat tuhle polozku v BIOSu vypnutou, nebo ji zapnout ? Zapnuty by to melo sice snizit elektromagneticky vyzarovani PC, ale zvedne to stabilitu OC systemu ?
naopak se zapnutym jde vetsinou min PC pretaktovat protoze to otupuje hrany signalu
Přesně tak - přetaktovatelnost klesá s rostoucí frekvencí, je-li spread spec. zapnutý (podle AOpen).
Uz som o tom vselico cital. Ale teraz fakty - uz niekto zistil ze to naozaj ma vlyv na OC? Na mojom Asuse sa to vypnut neda a nevsimol som si ze by boli s OC nejake problemy ;D
na stary MSI se zapnutym sem bejvalyho Athlona 1.2 nedostal stabilne pres 1500, s vypnutym asi na 1510 nebo tak
Aha, tak to naozaj nieco robi. 10MHz ;D
Rainbow: nj dyz to nemuzes vpnout tak z toho hned udelas zbytecnou vec ze hehehe ;D
Zalezi na dany desce, frekvenci atd.
Jde o to ze pokud se treba chces dostat na urcity FSB stabilne tak te nekdy deli od stability klidne tech 10Mhz (v mym pripade to bylo o neco vic, napsal sem ze sem se nedostl pres 1500 ne ze sem se dostal presne na 1500) a pak se to muze hodit ;)
To je pravda ze sa to niekedy moze hodit.
Někde je to řízený automatikou někde se tá rozmezí nastavit manuálně.Pokud board nezjistí interferenci tak to taktování nekazí - reálnej takt zůstává stejnej-MSI 6163 a Celer 633@1200 při enabled-když se ale přidá jiná zvukovka-systém neni tak stabilní.A neni to že by nechtěla.
Tak to je brutalni OC, congrats.Citace:
Původně odeslal chessman
nevim jestli je to chyba biosu nebo co ale ja kdyz to zapl na Epoxu 4PEA+ tak at jsem pretaktovaval jak chtel tak comp jel na default taktu i kdyz bios hlasil ze to mam na 2.9Ghz
Blbej dotaz,když tam nemám ENABLED/DISABLED a mám tam položku jako třeba NORMAL,+-0.20,+-0.25 atd tak to mám dát asi na normal žejo :wink: :oops:
normal je vypnuty, to ostatni je uroven zpozdeni nabehu hrany
Díky :wink:Citace:
Původně odeslal mager
tvm :)Citace:
Původně odeslal Lopan
no vida -tak nejsem sam- me to delalo to samy :lol:Citace:
Původně odeslal sub-drum-47