Nazdar, chtel bych nadelit kompu UPSku. Jak dlouho by vydrzela na tej sestave s Intelem v podpisu?
Printable View
Nazdar, chtel bych nadelit kompu UPSku. Jak dlouho by vydrzela na tej sestave s Intelem v podpisu?
tezko rict, pul hodky? spis asi min. ale treba ti lzu nehoraznym zpusobem :). urcite si pak bez proudu na film nepodivas :wink:
tak 8-10 minut maximalne, spis je lepsi ji nastavit aby po 5 min vypla, programy ukonci sama,i s monitorem, mam ji u kompu taky, normalni UPD vzdrzi o trochu vic ale zase castejc prepina na baterky (je citlivejsi) a posouchat cvakani pri filmu je ponekud rusive, proto mam Cyberfort. obyc 600VA od APC ma dve vetsi baterky a vzdrzi 30-40 min. ale je drazsi a citlivejsi, zalezi jak mas spatnou elektriku, pro mne jsou kvuli cvakani nanic.
Probuzeni monitoru pri chodu na baterky nesnese ani ta 600.
Ja som skusal Smart UPS v/s 650VA. Este so starym CPU (Celeron 600@900) - vydrzalo to okolo pol hodiny hrania UT.
Back UPS od APC su shity - kazdu chvilu sa to prepina na baterie a pipa, nema to poriadnu komunikaciu s PC. Az Smart UPS za nieco stoja (okrem v/s - tie su uplne nahovno - teraz to mame doma na zalohovanie ISDN modemu a telefonu :lol: ).
Se smartem se ostatni srovnavat nemuzou, taky ta cena.
To bude asi dobrej zroutik :O).Citace:
Probuzeni monitoru pri chodu na baterky nesnese ani ta 600
Jeste kolik stoji nahradni baterka do toho cyberfortu 500, nikde jsem to nenasel, aby me pak neprekvapili cenou jako cely zarizeni ;)
Diky za odpovedi
cenu baterky do cyberfortu nevim, od APC urcite cena blizko cele UPS ale podle baterek do ostatnich UPS treba od GESu tipuju tak 500,-
Ten monitor to schodi kazdej kterej ma po spusteni/probuzeni demagnetizaci.
Nevíte náhodou někdo o el. schéma zapojení pro BACK UPS 200 (400)? :?
6-8 minut, jako mne...Citace:
Původně odeslal MrAndrew
Me by spise zajimalo jak nastavit, aby se PC (internetova brana) opet zaplo po obnoveni dodavky el. energie. Letni bourky se blizi....
Mame ve firme par klasickych srvu, ktere jsou napojeny na SmartUPS a pri obnove se opet zapnou, ale tendle PC je na CyberFort a ikdyz v BIOSu zapnu, ze se ma zapnout po obnove dodavky proudu, tak se nic nedeje.
MB: ASUS P4C800
case: AOpen H600
UPS: APC CyberFort 350
soft od UPS nemam naistalovan - jakmile ho dam odstrihne win ovladac a sam nefunguje :(
Co hovorite na tento stoji to za kupu?
SMART-UPC 420 APC SU420INET Diky
asi pred rokem sem kupoval novy baterky do svy smart ups 700 a myslim ze nebyly drazsi nez 2kKcCitace:
Původně odeslal MrAndrew
Proca by je stale mela snad mit v ceniku, tak to zkus projet
v tech baterkach je bordel, ale kdyz si das praci, tak to najdes
jinak jak psal mager, pravdepodobne by slo pouzit i baterky z gesu asi za tech 500, ale u toho nidky nevis...
Baterie sa tam davaju vacsinou standardne - takze sa daju kupit aj inde. Ale odporucam nieco kvalitne (Panasonic), lebo tie lacne shity (napr. nejaka "znacka" LONG z GM Electronic) velmi rychlo odidu (a ked sa to v UPSke nafukne, tak je niekedy dost velky problem do odtial vybrat).
Na strankach UPC je jakesi konfigurovatko co by ti melo pomoci s vyberem UPSky a jeste u jednotlivych modelu je myslim jak dlouho zhruba vydrzi....Citace:
Původně odeslal MrAndrew
http://www.apcc.com/template/size/apc/index.cfm
Runtime Chart pro Cyberfort 500 >
http://www.apcc.com/products/runtime...m?upsfamily=38
Ocekavam tak 15-20 minut...
takze kdyz mam zdroj 350 tak ta Cyberfort 500 nestaci ani na minutu??
Hlúpo položená otázka. :eek:Citace:
Původně odeslal Shankar
Nezáleží na tom aký máš zdroj, ale akú záťaž z tej UPSky odoberáš (ináč prebudenie sa 21" monitora nerozdýcha ani SmartUPS 900 :-( ).
mam ho..monitor s kompem utahne cca 6 minutCitace:
Původně odeslal Shankar
monitor 19, zdroj 350
mno jedna se me oto, ze kdyz vypadne proud tak jak dlouho mi vydrzi komp zapnuty!
Mam to na default zhruba po 3 min zacne hybernovat. O nic jinyho mi nejde nez aby se regulerne vypnul komp a propripad eto prekelnulo vypadky v siti v radu vterin....Citace:
Původně odeslal Shankar
sprostost... ja mam 350 a vydrzi v poho okolo 5-8 min... ale na 300W zdroji. Ten Cyberfort je ale IMHO hlupost, len som nevedel nic podobne zohnat na "krmenie" telefonnej ustredne pri vypadku prudu... komp sa mi vypne, ked baterka klesne pod 90% (cize v priebehu minuty :P).Citace:
Původně odeslal Shankar
Kámoš to vyřešil tak, že to přemostil a přidal tam baterku z auta :wink: . Vydrží to celkem dlouho.
Nie je to na taku zataz stavane, tak sa moze stat, ze to zhori...Citace:
Původně odeslal Koudy
Proč? Je to jenom baterka s velkou kapacitou... Funguje mu to naprosto bez problémů...Citace:
Původně odeslal Rainbow
ale ostatni soucastky nejsou staveny na takovou zatez.Citace:
Původně odeslal Koudy
kdyz tam mas puvodni baterku a pri aktivaci ups se soucastky pri nejake kriticke okolni teplote dostanou na urcitou mez znamena, ze kdyz tam das mnohem vetsi baterii, tak je budes zatezovat xkrat vice. na to bacha.
Ani když mu pomůžu větráčkem? Mám Back UPS 400, baterie 12V/7Ah.
EDIT: PC=15minut, PC+MONITOR=3minuty...