stranka www.zdruzenie.info
mam ten problem ze navstevnikom co pouzivaju IE 5.0 sa vobec nezobrazuje ten frame co je vnutri stranky,neviete mi poradit co s tym,ja som uz v koncoch :-(
dik
Printable View
stranka www.zdruzenie.info
mam ten problem ze navstevnikom co pouzivaju IE 5.0 sa vobec nezobrazuje ten frame co je vnutri stranky,neviete mi poradit co s tym,ja som uz v koncoch :-(
dik
bohuzel to nemuzu otestovat, protoze diky genialite mrkvo$oftu nemuzu nainstalit nizsi verzi ie nez 6. kazdopadne pokud to udelas podle http://www.w3.org/TR/html4/present/f...ml#edef-IFRAME, muzes mit aspon dobrej pocit ze vic pro to udelat nemuzes :wink: ja jsem zastancem tabulek, ty fungujou vsude 8-) navic nevim jestli jsem ti to uz jednou nerikal, ale v opere to vyjizdeci menu beztak zajizdi pod ten iframe. vzhledem k tomu, ze obsah kterej se nemeni sou skoro vsecko obrazky ktery se cachujou, bych doporucoval tabulky
IE 5.0 jde nainstalovat ze starého CD World-online (dneska Tiscali). Je to nějakej agresivní instalátor a IE6 přepíše. Ale pokud si děláte pravidelný akualizace IE6 tak máte smůlu, protože to nepude :-(. A taky po aplikaci SP1 na Windows to taky už nešlo.
No jo, jenomze kdyz ie 6 prepise, tak zas nemam tu 6ku :? beztak nechapu proc to mrkvo$oft dela... :evil:Citace:
Původně odeslal Smitka
ripper>
no aj som to povodne chcel robit cez tabulky,ale potom som si to rozmyslel,lebo je to trocha pracnejsie :oops: a teraz toto :-( keby som to vedel ze IE 5 bude blbnut tak to robim cez tabulky,ale kedze mam sp1 tak mi nejde nainstalovat mensia verzia :-(
a ano uz si mi parkrat radil tabulky :?
prerabat sa mi to tiez moc nechce,lebo je to strasne pracne :-(
tak jak pozeram tak toto je standard:
nemoze mi teda sposobovat problem ten podtrznik v nazve framu? :Kód:<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Frameset//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/frameset.dtd">
<HTML>
<HEAD>
<TITLE>A frameset document</TITLE>
</HEAD>
<FRAMESET rows="50%,50%">
<FRAME name="fixed" src="init_fixed.html">
<FRAME name="dynamic" src="init_dynamic.html">
</FRAMESET>
</HTML>
Kód:</table><iframe src="novinky.htm" name="_mainFrame" scrolling="auto" height="100%" width="666"> </iframe></td>
mozna ti napovi tohleZkus to zrusit, to by nemel byt problem :wink:Citace:
Původně odeslal w3c
hmm,tak som to zrusil a kamos mi teraz pisal ze to nefunguje aj tak :-(
tak nevim. me kdyz neco takovyho nejde, tak napred co nejvic zjednodusim situaci - dej stranku jen s nakym textem a iframem s obsahem (treba taky text) a dokud to funguje, pridavej dalsi veci, ktery na tech strankach chces mit. ve chvili kdy to nejede vis kde je chyba a pak uz je to lehky
a, no uz sis tak trosku odpovedel. podivej se na svuj DOCTYPE a na to cos postl. Schvalne jestli te to trkne :)
Kód:<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
b, pokud mate nekdo zajem mam standalone msie 5.0 i 5.5. kazdy ma tak ~6-7MB. Pro testovani neocenitelne :)
jedik:
a. netrklo :lol: :oops: :oops:
b. super,posli mi to alebo mi daj odkaz prosim ta. dik
a, pokud pouzivas framy tak musis pouzit take prislusny Frameset DOCTYPE ( http://www.w3.org/TR/REC-html40/sgml/framesetdtd.html ) :)Citace:
Původně odeslal mitchi
b, viz. sz ;)
Jednoduse receno sem chtel rict ze pokud ma v html pouzivas ramce(FRAME, IFRAME) musis mit nastaveny DOCTYPE na
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Frameset//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/frameset.dtd">
Ty tam mas Transitional, coz je de facto to stejne jako Frameset ale bez podpory definic ramcu.
V tom je imho chyba.
nastavene,ale bohuzial aj tak nejde :-(
pozeral som to cez ten IE 5 co si mi poslal
Taxem se ti na to juknul. A chyba je zajimava.
Zkus si u toho iframe dat u height misto procent primo pixely. Voila a uz to jde i v IE5.
Proc? Nevim :-( Zkus kdzy tak zkontrolovat ty jednotlive bunky tabulky - jestli je vse uzavrene atd.
PS: jinak html validator haze na tu stranku VELMI zajimave veci ;)
teda neuveris tomu,ale uz som rozmyslal aj nad tym,ale zavrhol som to ako blbost :oops:
teda som rad ze uz sa tie blbe framy zobrazuju :-)
dik moc jedik :D :D :D :D :D :D :D :D :D
len skoda ze IE 5 ma problem s pretekanim DHTML menu do framu :-(
ale to sa da este vyriesit :?
este raz velke DIK jedikovi ;D (ale aj ostatnym,samozrejme :wink: )