Zdravim. Mám tento problémek: při zapnutí a vypnutí PC mi v repro dost silně rupne, dělá mi to od té doby co mám nový (starý) case EuroCase. Čím to může být?
Printable View
Zdravim. Mám tento problémek: při zapnutí a vypnutí PC mi v repro dost silně rupne, dělá mi to od té doby co mám nový (starý) case EuroCase. Čím to může být?
S tim se budes muset smirit, to je normalni (aspon u mne). Nedriv zapni PC potom repro a pri vypinani naopak. Zpusobuje to skokova zmena napajeni. Mozna ze predchozi zdroj mel mekci nabeh.
Mas pravdu, mě to děla taky
Takže myslíte zdrojem ..... tak to si dám do PC hold starý zdroj 250W a 300W se zbavim (teoreticky)........ a nemůže to být třeba spínačem? Ve starým case (Morex) byl takový ten malý lehce mačkací a teď v EuroCasu (case modding) je jiný, větší ......... nevim jak spínače popsat :lol: nejsem ele. a rozebírat PC abych zjistitl značku a typ se mi moc nechce
Když to po sobě čtu ..... to je dílo :lol: :evil:
Nevim jestli to bude vylozene zdrojem, respektive jestli pomuze jeho vymena. Ono to spis bude zpusobeny napajenim motherboardu a karet. Ten lupanec zpusobuje nabeh napajeni a jeho ustabilizovani (nabiti kondenzatoru, nabeh stabilizatoru). Je to vlastnost kterou ma kazdej zesilovac, u zvukovky je taky malinkej vystupni zesilovac, kterej ma tak malej vykon ze to lupnuti nemuz nicemu uskodit, ale horsi je pokud tenhle vystup zesilis necim vykonnejsim.
a co takhle zapinat sesik az po zapnuti komplu - popripade ho alespon nechat zeslabenej
Ale mě nejde do palice když vyndám desku + karty z jednoho case kde to nedělalo a dám je do jiného casu tak to dělá. Je teda nový case a nový zdroj ....... tak asi bude fakt tím zdrojem ....... musim vyzkoušet
Bude to tym zdrojom - EuroCase nie su prave najlepsie zdroje.
Mě to dělá taky s Audigy, ale s SBLive! to nedělalo. Vyřešil jsem to tak, že jsem dal do zesilovače spožďovcí modul, který po zjištění signálu na vstupu odpojí na chvilku repro, funguje to podobně jako zpožďovč v zesíku po jeho zapnutí a teď je to fpohodě 8)
No asi takhle , podle toho co máš za repračky.
Proste to prasknutí dělá skokový napětí , ale nejedná se jen o výstup ze zkukovky , ale !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§ i o napajení repračku !! Například když je zapojiš do stejného okruhu jako PC a lampicku , a dali PC a dva HUBy a jeden model atd atd atd . Stací bedny uplne vytahnout ze zvukyvky a pořadne zesílit a blikat lampičkou či zapínat a vypínat monitoir a uslyšíš to tam !!!
JEDINá možnost jak to vyřešit není kupovat zdroje a case !!
Ale stačí zajit do jakýho koliv AUTO HIFI si elektra a koupit odrušovačku na zdroj signalu ( kabel mezi zvukovku a repro ) a odrušovačku pro bud 12 V nebo 15 V - podle reprobeden !! A to dáš mezi adapter a reprobedny a slibuju že prasknutí neuslyšíš !!!!
Ja to doma nemám , ale časem si to pořídím take , je to super věcička za nevelký prachy!!!!!
:-D
Z tim se musiš smiřit mě taky někdy v těch repracich lupne při chodu počítače :( ale co se dá dělat
2bikerek:
Repráčky mám KINYO ...... ale to je vlastně celkem fuk. Jak jsem psal už předtím. Nejde mi do hlavy že v předchozím casu to nedělalo a v současném jo. Přitom jde o jednu a tu samou zvukovku, repráky, el. zásuvku, el. kabel ......... vlastně jediné co je jiné je case a zdroj.
Podle tvýho předchozího příspěvku je jasné, ty lupance má nasvědomí nedostatečná filtrace napětí ve zdroji, nebo také nemusí být zdroj úplně odrušený - z jiným zdrojem je vše OK
Podivej nevím co chceš slyšet - koukni silnější zdroj = sil¨nější skoky napětí .
Jestli to chces vyresit kup nekde za 200,- dva odrušovače a budeš vysmatej jak babička v seconhandu!
Ja je jdu koupit zitra :-)))