Potřeboval bych poradit,jaký program mi ukáže reálnou propustnost paměti? Jaké napětí je pro paměti ještě bezpečné, dá se to brát jako u CPU max o 0,3V?
Printable View
Potřeboval bych poradit,jaký program mi ukáže reálnou propustnost paměti? Jaké napětí je pro paměti ještě bezpečné, dá se to brát jako u CPU max o 0,3V?
vím, že někteří mají paměti i na 2.9V - a šlapou :-)
ale ta prospustnost by mne také zajímale?
jenže se obávám, že Tě stejně čekká jako všechny postupné zvyšování FSB a čekání na odezvu pamětí :-)
Jo,nerad bych tu ramku usmažil ;D
JA pri 233 fsb asi tak 3440 myslim podle aidy :-)
2,9V je v pohoděCitace:
Původně odeslal Fishxx
Zatim jsem ji dostal
Infineon DDR333@360 při (2.0,2,2,5) 2.5V
a @381 při (2.0,3,2,5) 2.5V
víc jsem zatím nezkoušel, je to dobrý výsledek?
přidej ji voltáž... aspoň 2.8 nebo co ti to deska nabízí kolem tý hodnotyCitace:
Původně odeslal Fishxx
Deska umí 2.5V,2.6V,2.7V,2.9V
i tech 2.9V je jeste fpoho, zkus zatim tech 2.7V a uvidis jestli to bude stacit pro nejakej lepsi/uspokojivej oc
záleží jaký máš ramky (přirozeně), já mám teď 2,85 páč deska víc neumí, ale plánuju mod na 3,0v, a viděl jsem i napájení z 3,3 voltovej větve zdroje.. joo, pak to usmažil. :roll:
Ještě taková otázečka. Zvýšení napětí umožní paměti běhat na vyžších frekvencích,ale časování ovlivnit jde/nejde? Asi ne že?
jdeCitace:
Původně odeslal Fishxx
hele mas posl. bios ? :) ja mam v praci tusim P4P800 a s novym biosem se da voltaz pameti taky az nekam na 3V (driv to slo na 2.8 MAX)Citace:
Původně odeslal commander
UH! tak to je narez! BIOSy sleduju pravidelne (PCtuning :oops: ) a nic new pro moji desku.. Ani beta, nic.. Ale to je vostry, to bych se nemusel bat o ten mod.. Uvidime, co prinese Asus!Citace:
Původně odeslal Fox!MURDER
hmm,tak nějak nevím, stabilně běhala na 360Mhz na 2.5V, ať jsem testoval 2.6V, 2.7V i 2.9V žádná změna :?:
tak jsem koukl na asus.com, a vazne je tam novej bajos ( :lol: hrozne napsany, co?) akorat nevim, jake jsou zmeny, nejde mi comp :?Citace:
Původně odeslal Fox!MURDER
Aha,tak ty chyby dělal procesor :oops: Paměť běhá už na 390Mhz CL 2.0! na 2.5V bez chyby,ale cpu už asi víc nevytáhnu.
To by mě teda zajímalo co to bylo za verzi , já si zrovna ted nahodil verzi xx16 a max napeti pameti je prekvapive 2,85V tak nevim .Citace:
Původně odeslal Commander
podle me neni mozny biosem zmenit max napeti pro dimm kdyz jedina cesta jak to udelat je tou HW upravou (pripajet odpor). to proste SW neudelas ???Citace:
Původně odeslal eraser
no jo ja si to hned myslel ze je to nejaka staubrovina, ale rekl jsem si, co kdyby, tak jsem to zkusil pro jistotu.Citace:
Původně odeslal LookAS
zalezi na regulatoru toho napeti, jestli zvladne vic nez lze nastavit v biosu tak proc by to novejsi bios nemohl umoznit ???Citace:
Původně odeslal LookAS
Citace:
Původně odeslal Jirik
Moje infineony DDR333 - 200MHz FSB 11-3-3-2,5 2,7V...Nak
edit: zmena FSB 215MHz 11-4-4-3 2,7V...220MHz jede taky ale pameti uz obcas hodi chybu...
já jsem z nich dostal DDR 455Mhz na CL 3,3,3,8, pak už nepomohlo ani napětí 2,9V
Pouštim do mem 3,0V jedou pres rok vpohode ani se moc nehrejou