Ja bojujete s prachem v case? Pokazdy kdyz otevru case, abych tam neco udelal tak uz je tam zase vrstvicka prachu. Dostane se tam strasne rychle a nebyva ho tam moc malo. Co proti tomu delate? Dik za rady :)
Printable View
Ja bojujete s prachem v case? Pokazdy kdyz otevru case, abych tam neco udelal tak uz je tam zase vrstvicka prachu. Dostane se tam strasne rychle a nebyva ho tam moc malo. Co proti tomu delate? Dik za rady :)
nejjednodušší je nedávat case přímo na koberec ale min 10cm nad aby to nesálo prach z koberce....jakýkoliv další úpravy sou na nic protože to narušje chlazení :-)
Mam case na stole, uz asi 3 mesice bez bocnice a prach se tam nejak neusazuje...
Takovy problemy mam taky ale stim ze u me se prasi dost hafo, budto budes kazdej 1-2 tydny case luxovat nebo dobry je prej koupit "pracku vzduchu" pry to ma zachytavat az 95% prachu. Taky o ni vazne uvazuju.
Hmm, tak dik no. Zkusim to prozacatek vyhoupnout trochu nad ten koberec, snad to alespon trochu pomuze.
Ja mam pc na stole ale teda prachu mam v izbe dost(a nie ze by som nevysaval), tak som dal za vetrak taku jemnu tkaninu z umelych vlakien(myslim ze sa to poziva na nieco v leteckom modelarstve-takze skuste pozret v takom nejakom obchode).Zachiti to vsetko, lahko sa to cisti a prietok vzduchu to nijak drasticky nenarusuje.
Mam PC na stole nie pod stolom...to je dost podstatny rozdiel...a parkrat ked je potrebne ho prefukam u kamosa alebo povysavam (viem ze to nie je moc bezpecne ale co uz :lol: )
mám case od vánoc na stole bez bočnice, a zalmanovi, to byste museli videt, úplně pod prachem....Citace:
Původně odeslal bukva
EDIT: debug (mák ==mám ;D )
Hmm ten Zalman při otevřenym kompu dost nachytá,ale luxuju pokoj 1x týdně takže se opčas zastavim se štětcem i u kompu.
Dodatek: PC je cca 20cm nad kobercem :wink:
No, ja z casu na cas zapnem vsetky vetraky na maximum, otvorim bocnicu a pockam si kym to vsetko vyleti von :lol: ...
btw: ale je vhodne cakat so zapnutym vysavacom :wink:
Já jsem si udělal takový nástavec na vysavač z toho černého (tzv. antistatického) molitanu co se dává do krabic pod zákl. desky,olepený izol. páskou.
Funguje to bezvadně a nic se nemůže poškodit. ;D
No ja som dal za vetraki tenku vrstvu fironu a je po probleme.
Vzduchu to takmer vobec nevadi a v Pc skoro žiaden prach.
Akurat ten firon treba občas vyprať .
hu a co to je ten firon? ;D uz mam konecne case tak zacnem riesit zase bezne problemy a nie ze co mi padne najblizsie zo stola do kompu (AA baterka, nozik, obal od cd, mince .. same "super" veci ;))
MadCap
kus ne zrovna tlusty puncochy pred nasavaci diru - chyta to prach (ne vsechen) a proudeni vzduchu to zas tam nevadi
Akvárium v izbe (vlhkosť==prach sa tak nevíri), pravidelné vysávanie a komp nie na koberci (cca 20 cm nad) je celkom účinné riešenie... Prach sa síce v kompe usádza, ale nie je to nič extra strašného...
Komp by nemal byt v tej istej izbe, kde spavas. Periny dost pustaju prach aj ked s nimi vyslovene nemavas. Urcite sa comp menej zaprasi v obyvaku ako v spalni.Citace:
Původně odeslal Huncut
jojo, já mám pc v druhém pokoji, kde nespím a je to o hodně lepší... peřiny a záclony dělají svinstvo
jako prachovej filtr se mi docela osvedcili damsky silonky. mam je na windtunelu a vepredu dole v case. stoprocentni to neni, ale zachyti to docela hodne
Mno, ja mam na svojem caseu uz od vyrobce vpredu pred intake vetrakama nejdriv minidirkovatou mrizku z plechu a za ni pak takovou umelohmotnou dratenku.. Mam komp slozeny asi pul roku, a jeste jsem ho vysavat nemusel.
Jenomze ted po mne chce kamoska, at ji poradim, co poskladat za komp. Chce si ho ale nechat udelat se zarukou z obchodu, cili zaplombovany - dokazete si to predstavit, jak by to uvnitr za rok vypadalo? Takze potrebuje case, ktery ma filtr na vstupu. Vite o nejakem? Ale za rozumnou cenu, ona do toho nechce vrazit 90 liber ktere ja utratil za svuj milovany hlinikac... :-)
Cili otazka zni: Existuje case s filtovanym vstupem vzduchu do rekneme 2000 Kc?
Jednou za čas vemu vysavač a pořádně si cese vyfoukám :lol: