:arrow: http://www.proe.szm.sk/pci.html ;D
ps: ak su tam nejake gramaticke chyby :arrow: kludne ich ignorujte
Printable View
:arrow: http://www.proe.szm.sk/pci.html ;D
ps: ak su tam nejake gramaticke chyby :arrow: kludne ich ignorujte
wow a to fakt fakci?
jestli je v PCI 2.0 a 2.2 rozdil jen v napajeni, tak to je parada.. a ty jsi spojil teda jen A21 a +3.3V ?
Rozmyslal som nad tym uz dlhsie, akurat som to nemal na com vyskusat. Wifi karta, co mam v routeri, pouziva 5V napajanie.
Podobne by sa mohli dat taketo karty rozchodit aj na 486kovych a Pentiovych doskach - akurat treba pouzit regulator, lebo 3,3V na 486ke vobec nemusi byt (a ked je, tak iba na napajanie CPU).
Citace:
Původně odeslal Marty
jj faxci :) router ide uz tyzden nonstop
no ta doska ASUS je PCI2.0 s podporou PCI2.1
rozdiel medzi nimi / teda len napätove urovne / vidis v tabulke
ja som spojil A21 a +3.3V ale v zasade je to jedno...staci spojit ktorykolvek zvyrazneny pin - oni su vsetky spojene na WIFI karte
no aby bola story kompletna : mal som doma pozicanu D-COM WL360F ktora v routry chodila v pohode ale musel som ju vratit a tag som si zohnal presne taku istu akurat s nalepkou Sparklan a ta ani nepipla >:E .
to ma vlastne donutilo zacat s tymto experimentom :lol:
V podstate by sa takymto sposobom mali dat rozbehat vsetky novsie PCI karty - LAN , SOUND, USB to PCI a pod.
Nie je na tom Sparklane volne miesto, kde mal byt napatovy regulator?
Myslim, ze vacsina kariet funguje aj na 5V.
mozno ma ... neviem ci sa ku mne ta DCOM karta dostane..ak ano porovnam ich
tag som tu kartu z routera dal von a odfotilCitace:
Původně odeslal Rainbow
:arrow: http://www.proe.szm.sk/sparklan.jpg
pre istotu som odlepil aj tu nalepku Sparklan no a vysvitlo co je to ZA kartu :!:
mozno budem mať buduci vikend doma aj tu D-Comu .. potom nahodik foto
edit : modemisti sorry .. ma to 380k :o
A D-Com bude tiez nieco taketo. Ani SparkLan ani D-Com (a uz par rokov ani Microcom) nevyrabaju HW, iba predavaju.
Zkoušel jste tohle někdo s XI-626 kartou?
Funguje Vám to s ní? Mně ne...
XI-626 mne jela zatim na vsem, co melo PCI sbernici...Citace:
Původně odeslal Don Carlos
zkouseno od pentia 75, 486ka s PCI nejak nebyla k dispozici...
pokial viem tag XI626 ma napajanie +5V cize :arrow: PCI2.1 :wink:Citace:
Původně odeslal Don Carlos
hm.. no tag dalsi :arrow: skalp do zbierky ;D
u kamosa som instaloval WIFI PCi kartu ASUS WL130b do MB PC CHIP 726MBR -AT/ATX + S370/Slot1 / neni som si tym typom isty ale zajtra to pozriem /
a samozejme ze ani tuk. V manuale k MB ziadna zmienka specifikacii PCI nie je , tag zase prisla na rad metoda hladania napajania na PCI a MB a samozrejme +3,3V nikde - teda samozrejme okrem regulatora /cca 100mA / na baterku .
musel som na docasne skusanie vymenit povodny AT zdroj za ATX , urobit vodivy prepoj drôtom z ATX konektora +3,3V na PCI pin 21A
Snad zajtra kamos kupi stabilizator a uz bude faxat na svoj AT zdroj .
foto bude :)
Na tej doske je urcite regulator na 3,3V - a dost vykonny - napaja sa z toho chipset, DIMMky a AGP.
jediny vykonovy stabilzator co som tam nasiel mal na vyvode 2,8V ???
edit : zajtra to pofotim
Tu dosku tu mam, ale nefunguje (odpaleny south bridge).
Hore nad slotom je 1 mosfet + 1 dvojita dioda - to je na napajanie CPU - riadi to obvod 34063A.
Vpravo vedla DIMM slotov je cievka a hned vedla nej maly mosfet - tam by malo byt 3,3V.
nj kua sekol som sa .. na tom hornom regulatore je 2,08V - napajanie CPU a nie 2,8V
nakoniec som to zapojil na + kondika za cievkou od regulatora napajania pre RAM / je tam 3,47V co sa mi zda dost ale karta slape v pohode /